Ότι μπορεί κάνει η Μπενφίκα για να διεκδικήσει μέχρι τέλους στον τίτλο στη φετινή Superliga. Οι «αετοί» επικράτησαν με 2-0 της Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο «Ζοσέ Αλβαλάδε», στο παραδοσιακό ντέρμπι της πορτογαλικής πρωτεύουσας, που ολοκλήρωσε την 20η αγωνιστική και κράτησαν τη διαφορά των οκτώ βαθμών στη δεύτερη θέση από την πρωτοπόρο Πόρτο, ελπίζοντας ακόμα για την «ανατροπή». Αντίθετα, τα «λιοντάρια» έμειναν στην τρίτη θέση, δεκαπέντε βαθμούς πίσω από τους «αιώνιους» αντιπάλους τους και κινδυνεύουν, πλέον, να χάσουν και το Europa League, αφού βρίσκονται μόλις ένα βαθμό μπροστά από την τέταρτη Γκιμαράες και τέσσερις από την πέμπτη Πάσος Φερέιρα.

Οι κυπελλούχοι Ευρώπης του 1964 ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να χάνουν τη σημαντική ευκαιρία μπροστά στην εστία του Ρομπέρτο. Έτσι, σε μια οργανωμένη αντεπίθεση των «αετών», ο Σάλβιο άνοιξε το σκορ για τους δυο φορές πρωταθλητές Ευρώπης στο 15'. Η αποβολή του Σίντνεϊ στο 45’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα φαινόταν πως θα «αφύπνιζε» περισσότερο τους γηπεδούχους στο δεύτερο ημίχρονο, όμως αυτοί φάνηκαν περισσότερο επηρεασμένοι. Έτσι, στο 63’ ο Γκαϊτάν σημείωσε το 0-2 και έβαλε τέλος στις ελπίδες των «ασπροπράσινων» για να διεκδικήσουν κάτι καλό στη συνέχεια.


ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Πατρίτσιο, Τορσιλιέρι, Αντερσον Πόλγκα, Γκρίμι (73' Μανίς), Ζοάο Περέιρα, Πέδρο Μέντες (65' Σαλέιρο), Ματίας, Αντρέ Σάντος, Κριστιάνο (72' Ντιόγκο Σαλομάο), Γιαννίκ, Πόστιγκα

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ρομπέρτο, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα, Φάμπιο Κοεντράο, Σίντνεϊ, Χάβι Γκαρσία, Κάρλος Μάρτινς (65' Αιρτον), Σάλβιο, Γκαϊτάν, Καρντόζο (73' Γιάρα), Σαβιόλα (46' Γιαρντέλ)



Αναλυτικά, το πρόγραμμα:


Πόρτο-Νασιονάλ 3-0

Παρασκευή 18/02

Λεϊρία-Γκιμαράες 0-1

Σάββατο 19/02

Πορτιμονένσε-Ολιανένσε 1-1

Κυριακή 20/02

Ακαντέμικα-Ρίο Αβε 0-1

Σετούμπαλ-Ναβάλ 1-1

Μαρίτιμο-Μπέιρα Μαρ 1-0

Μπράγκα-Πάσος Φερέιρα 1-2

Δευτέρα 21/02

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μπενφίκα 0-2


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube