Το δικό του μήνυμα κατά της βίας στους αγωνιστικούς χώρους, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, στο περιθώριο του φιλικού παλαιμάχων της εθνικής ομάδας μπάσκετ και των αντίστοιχων της Μπαρτσελόνα που διεξήχθη στα Γιάννενα.

Το «παρών» στο κλειστό γυμναστήριο έδωσαν περισσότεροι από δύο χιλιάδες φιλάθλους, ενώ μεταξύ των αθλητών που έλαβαν μέρος ήταν οι Χιμένεθ, Μαρτίνεθ, Γκαλιλέα, Μοντέρο αλλά και οι Αλβέρτης, Σιγάλας, Ρετζιάς. Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδιος για θέματα Διατροφής και Άθλησης, Χρήστος Αηδόνης, ο Σταύρος Δουβής, ο Κώστας Κορομηλάς και ο Ζήσης Χατζής ενώ για την ιστορία, νικήτρια ήταν η ελληνική ομάδα με σκορ 77-70. Στο ημίχρονο

Στην ημίχρονο της τιμήθηκε ο κ. Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος κατά την ομιλία του τόνισε: «Ως παλιός πρωταθλητής του στίβου και του βόλεϊ, τιμάτε όχι μόνο εμένα αλλά ολόκληρη την αθλητική οικογένεια. Αυτή η εκδήλωση είναι πολύ μεγάλη χαρά και τιμή για την πόλη μας. Γέμισε ο τόπος από μεγάλα ονόματα, ονόματα που συγκίνησαν χιλιάδες ευρωπαίους νέους. Ονόματα που είναι χαραγμένα στις μνήμες και την ιστορία.

Το μήνυμα της ημέρας είναι ότι όλοι εμείς που αγαπάμε και ασχολούμαστε με τον αθλητισμό λέμε όχι στην βία στα γήπεδα και πρέπει να συστρατευτούμε εναντία στη βία. Δεν μπορεί μία μικρή μερίδα κακών φιλάθλων να αμαυρώνει τον αθλητισμό. Θέλουμε να γυρίσουμε τον αθλητισμό εκεί που τον γνωρίσαμε, εμείς οι παλαιότεροι, οι βετεράνοι, αλλά και να τον μάθουν οι νεότεροι. Ευχαριστώ για την τιμή που μου έγινε
».

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ: Αλβέρτης 23 (3), Λημνιάτης 4, Κωνσταντινίδης 2, Πρελιεβιτς 8(2), Σιγάλας 8 (2), Μπαλογιάννης 12 (4), Τόλλιας 9 (1), Χρυσανθόπουλος, Μπουντούρης, Τζαλαλής 6, Παπαδόπουλος, Γιαννούλης 4, Ρετζιάς 1.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Χιμένεθ 24, Γκαλιλέα 9 (2), Εστεγιέρ 15, Ρετζιάς 4, Σαλβαδόρ Ντίαζ, Χουλιάν Ορτίθ, Μοντέρο, Χουάν Ντομίγκο Νέρο, Μανουέλ Μπος 13 (1), Φεράν Μαρτίνεθ 4, Τζόρντι Ντάρντε 2, Κίκε Αντρέου.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube