Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Κάρολου Παπούλια θα διεξαχθεί αύριο το φιλικό παιχνίδι των Βετεράνων της Εθνικής ομάδας με την ομάδα βετεράνων της Μπαρτσελόνα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο ΕΑΝΚΙ στις 12 το μεσημέρι. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο.

Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Σύλλογο Ελλήνων Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών σε συνεργασία με τον Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ομάδα της Μπαρτσελόνα βρίσκεται στα Ιωάννινα με την εξής αποστολή: Ζόρντι Ντάρντε, Χουλιάν Ορτίθ, Φεράν Μαρτίνεθ, Εντρίκε Αντρέου, Μανέλ Μπος, Χοσέ Αντόνιο Μονβτέρο, Ροζέρ Εστεγιέρ, Χοσέ Λουίς Γκαλιλέα, Αντρές Χιμένεθ, Χουάν Ντομίγκο Ντε Λα Κρουζ. Προπονητής της ομάδας είναι ο Μανόλο Φλόρες, μάνατζερ ο Πέπε Σόρο, γυμναστής ο Χουάν Τοδολί και την αποστολή συνοδεύει ο πρόεδρος των βετεράνων της Μπαρτ99σελόνα Λουίς Μιγκέλ Σαντιγιάνα.

Με τους Έλληνες Βετεράνους θα αγωνιστούν ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Κώστας Παταβούκας, ο Ευθύμης Ρετζιάς, ο Σάκης Τζαλαλής, ο Νίκος Μπουντούρης, ο Γιώργος Σιγάλας, ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, ο Γιώργος Μπαλογιάννης, ο Νίκος Τόλιας, ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Λημνιάτης, ο Τάκης Κορωναίους, ο Γιάννης Σιούτης, ο Γιώργος Χρυσανθόπουλος. Προπονητής της ομάδας είναι ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο Ευθύμης Ρετζιάς θα αγωνιστεί στο ένα ημίχρονο με τους Έλληνες Βετεράνους και στο άλλο ημίχρονο με τους Βετεράνους της Μπαρτσελόνα. Τον αγώνα θα διαιτητεύσουν ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδιος για θέματα Διατροφής και Άθλησης, κος Χρήστος Αηδόνης, ο Σταύρος Δουβής, ο Κώστας Κορομηλάς, ο Ζήσης Χατζής.

Η αποστολή της Μπαρτσελόνα επισκέφτηκε σήμερα το πρωί τα Ζαγοροχώρια, ενώ το βράδυ της Παρασκευής οι Έλληνες Βετεράνοι παρέθεσαν δεξίωση στους Βετεράνους της Μπαρτσελόνα στο κέντρο Siglitos.

Ο πρόεδρος των Βετεράνων της Μπαρτσελόνα, Λουίς Μιγκέλ Σαντιγιάνα, δήλωσε: «Είναι μεγάλη εμπειρία για μας που βρισκόμαστε εδώ στα Γιάννινα. Ως μπασκετμπολίστες κάναμε φίλους στην Ελλάδα. Εγώ προσωπικά είχα έρθει το 1969 και έπαιξα για πρώτη φορά εναντίον της ΑΕΚ. Έκανα φίλους όπως ο Γκούμας, ο Γιάννάκης. Όμως, τις περισσότερες φορές παίζαμε στην Αθήνα και για μας είναι κάτι διαφορετικό που βρισκόμαστε σε μία άλλη πόλη της Ελλάδας. Ελπίζω ο κόσμος που θα βρεθεί στο γήπεδο να ικανοποιηθεί και να θυμηθεί αυτούς τους παίκτες τους παρελθόντος. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους διοργανωτές. Οι δραστηριότητες μας ως βετεράνοι της Μπαρτσελόνα έχουν τρεις στόχους. Την αθλητική προσφορά, την κοινωνική προσφορά και της διάδοση της ιστορίας του συλλόγου μας».

Ο Φεράν Μαρτίνεθ είπε: «Για μένα είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι, διότι χω παίξει 3,5 χρόνια στην Ελλάδα, ενώ έχω αγωνιστεί και πολλές φορές εναντίον Ελληνικών ομάδων και εναντίον της Εθνικής Ελλάδας. Θα βρεθούμε απέναντι σε μύθους του Ελληνικού μπάσκετ. Είμαι πολύ χαρούμενοι και πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλή η ατμόσφαιρα. Ελπίζω να παίξουμε καλά. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι θα βρεθούμε δίπλα σε φίλους».

Ο Αντρές Χιμένεθ είπε: «Ήταν μυθικά τα ματς με τον Άρης. Ήταν πάντα πολύ δύσκολα τα παιχνίδια που παίζαμε. Θυμάμαι τον Γκάλη, τον Γιαννάκη και τους ξένους που είχε ο Άρης. Η ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα ήταν φανταστική. Θυμάμαι ότι ήμασταν η μοναδική ομάδα, αν δεν κάνω λάθος, που κερδίσαμε το 1987 την Εθνική Ελλάδας, η οποία είχε κατακτήσει το τρόπαιο. Θυμάμαι τον Φασούλα, τον Γιαννάκη, τον Χριστοδούλου, τον Φιλίππου, με τον οποίο είχαμε περίπου το ίδιο στιλ όταν παίζαμε».

Εκ των νεότερων της αποστολής της Μπαρτσελόνα, ο 38χρονος Χοσέ Λουίς Γκαλιλέα είπε: «Έχω παίξει αντίπαλος με τον Αλβέρτη και νομίζω ότι θα είναι δύσκολος αντίπαλος, διότι μόλις πέρσι σταμάτησε το μπάσκετ. Πιστεύω ότι θα παίξουμε καλά και θα το ευχαριστηθεί ο κόσμος».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube