Προς αναπόφευκτο… σταυροδρόμι κατευθύνεται στο τέλος της χρονιάς η ΑΕΚ.

Όπως επιβεβαιώθηκε από τη συνάντηση του Σταύρου Αδαμίδη με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή -είτε το χρέος με το ΟΑΚΑ θα ρυθμιστεί (και το «νοίκι» θα… πέσει), είτε η «Ένωση» θα υλοποιήσει τις σοβαρές σκέψεις που κάνει για να μετακομίσει στη Ριζούπολη.

Συζητά για διακανονισμό, αποκλείει για «σκόντο» η Πολιτεία!

Το θέμα με τις οφειλές της ΑΕΚ προς το Στάδιο -αλλά και εκείνο που έχει να κάνει με το εξώδικο της «Ένωσης» προς τη διοίκηση του, για το καλοκαιρινό «ξεσπίτωμα» με τη Νταντί- έφεραν τον Σταύρο Αδαμίδη (αλλά και τους Γιώργο Κωνσταντινίδη, Χάρη Γρηγορίου) στο γραφείο του Πάνου Μπιτσαξή.

Εκεί όπου ο πρόεδρος της ΑΕΚ ζήτησε την παρέμβαση του τελευταίου (παρουσία και του γενικού γραμματέα του ΟΑΚΑ, κ. Κάκου) ώστε να ρυθμιστεί ευνοϊκά το χρέος -αλλά και να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των όρων ενοικίασης του Σταδίου.

Αν, όμως -ως προς το πρώτο σκέλος- ο κ. Αδαμίδης αποκάλυψε ότι «υπήρξε συμφωνία πάνω σε κάποιους άξονες διακανονισμού», η εξέλιξη του δεύτερου (αυτό με τους όρους ενοικίασης) θα παίξει επίσης σημαντικό ρόλο για το που θα αγωνίζεται του χρόνου η «Ένωση». Κι αυτό διότι, ο πρόεδρος της ΑΕΚ -ερωτώμενος σχετικά, μετά τη συνάντηση- επιβεβαίωσε πως υπάρχουν σοβαρές σκέψεις για μετακόμιση στη Ριζούπολη (σ.σ. εφόσον εξαντληθούν τα περιθώρια για το ΟΑΚΑ).

«Είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τους κ.κ. Μπιτσαξή και Κάκο. Μιλήσαμε και συμφωνήσαμε πάνω σε κάποιους άξονες διακανονισμού του χρέους, το οποίο αναλάβαμε εμείς ως διοίκηση, για τις παλιές οφειλές αλλά και την τρέχουσα περίοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά μετά τη (1,5 ώρας) συνάντηση με τον κ. Μπιτσαξή.

Αφού, τόνισε, λοιπόν -παρόλα αυτά- πως «η ΑΕΚ θα εξετάσει, μαζί με το νομικό της τμήμα, την πιθανότητα να κάνει αγωγή σχετικά με το θέμα που είχε προκύψει με τη Νταντί», ο Σταύρος Αδαμίδης παραδέχθηκε τις σκέψεις για αλλαγής έδρας: «Η Ριζούπολη είναι μία πιθανότητα που εξετάζουμε πολύ σοβαρά».

Πέρα από τις όποιες προθέσεις της ΑΕΚ, πάντως, εκείνες της ΓΓΑ (πάνω στο θέμα του ΟΑΚΑ) δεν αποκλείεται να τη σπρώξουν ακόμα περισσότερο προς τη μετακόμιση. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με πληροφορίες του www.sport-fm.gr, η Πολιτεία είναι μεν θετική στο να διευκολύνει την «Ένωση -χωρίς, ωστόσο, «καμία έκπτωση στο δημόσιο συμφέρον».

Μπορεί, λοιπόν -όπως διευκρινίζεται- το θέμα του διακανονισμού της οφειλής να είναι υπό συζήτηση, ωστόσο τονίζεται κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να γίνει καμία επαναδιαπραγμάτευση (άρα και μείωση) στους όρους ενοικίασης του Σταδίου.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.