Το σκεπτικό του πως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τουλάχιστον 15 εκατομμυρίων ευρώ, έχει αναλύσει στους μετόχους της ομάδας ο Αδαμάντιος Πολέμης. Υπάρχει και εναλλακτικός σχεδιασμός στην ΠΑΕ, ο οποίος βασίζεται σε περικοπές και πωλήσεις ποδοσφαιριστών.

Στη διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα γίνει μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αναμένεται να παρθούν σημαντικότατες αποφάσεις για το μέλλον του Παναθηναϊκού, με εκείνη που θα αφορά τα οικονομικά του συλλόγου, να «καίει» περισσότερο. Πολλά κρίνονται βέβαια και από τη θέση που θα έχουν οι «πράσινοι» στο τέλος του πρωταθλήματος, γι’αυτό και όλοι περιμένουν το «αιώνιο» ντέρμπι, ύστερα από το οποίο μπορεί να έχει κριθεί ο τίτλος ή να έχει πάρει «φωτιά» η μάχη για την κορυφή.

Ο Αδαμάντιος Πολέμης έχει καταλήξει στο γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ τουλάχιστον, αλλά το θέμα είναι από πού θα προκύψουν τα χρήματα αυτά. Η συμμετοχή στους ομίλους του Champions League την επόμενη σεζόν παίζει καθοριστικό ρόλο, αφού θα μειώσει κατά πολύ τα έξοδα της ομάδας. Από εκεί και πέρα πρέπει να υπάρξει συμφωνία να μπει ο κάθε μέτοχος ανάλογα με το ποσοστό του, ενώ σημαντικό θέμα είναι και το τι θα γίνει με το 25% των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη, αφού ο ίδιος είχε τονίσει πως θα λειτουργεί ως μέτοχος του 30%, ενώ κατέχει το 54.7%. Σε μία ΑΜΚ 15 ή 20 εκατ. ευρώ θα πρέπει να βάλει δηλαδή μίνιμουμ 9 εκατ. ευρώ ή ακόμα και κοντά στα 12 εκατ. ευρώ. Μοιάζει απίθανο λοιπόν να το δεχθεί. Σε αυτόν πέφτει το βάρος, διότι, για παράδειγμα, αν αποφασιστεί ΑΜΚ 15 εκατ. ευρώ στο προσεχές Δ.Σ. (θα γίνει πιθανότατα αρχές Μαρτίου), ο Βγενόπουλος θα κληθεί να βάλει κοντά στο 1,8 εκατ. ευρώ και οι Πατέρας, Γιαννακόπουλος και η τριανδρία Ξυλά, Νίκα, Πολέμη από 900.000 ευρώ περίπου.

Εναλλακτικό σχέδιο πωλήσεων

Σε περίπτωση που δεν γίνει ΑΜΚ, τότε στον Παναθηναϊκό θα κληθούν να στραφούν σε άλλες λύσεις, όπως για παράδειγμα την πώληση παικτών. Το καλό για το «τριφύλλι» είναι πως το καλοκαίρι λήγουν αρκετά «βαριά» συμβόλαιο, όπως του Ζιλμπέρτο, τα οποία δεν θα ανανεωθούν, αλλά ακόμα και αν γίνει αυτό θα υπάρχει σημαντική μείωση αποδοχών. Επίσης πέρσι είχαν προκύψει προτάσεις για παίκτες, όπως της Μπενφίκα για τον Λέτο, αλλά και ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Νίνη. Αν επανέλθουν οι ενδιαφερόμενες ομάδες, με προτάσεις που ικανοποιούν τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν πωλήσεις. Στο θέμα Τζιμπρίλ Σισέ, οι «πράσινοι» έχουν ξεκαθαρίσει πως ο παίκτης δεν πωλείται, αλλά αν κάποια ομάδα προσφέρει τη ρήτρα του και ο ίδιος ικανοποιηθεί, δεν αποκλείεται να παραχωρηθεί.

«Πονάει» στα δεξιά

Πονοκέφαλο έχουν φέρει στον Ζεσουάλδο Φερέιρα οι τραυματισμοί των Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και Στέργου Μαρίνου, αφού του αδυνατίζουν τη δεξιά πλευρά της επίθεσης. Ο Λάζαρος ήταν βασικός στα τελευταία ματς, έχοντας μάλιστα πολύ καλή απόδοση, αλλά η κάκωση που υπέστη στους συνδέσμους τον καθιστά εξαιρετικά αμφίβολο για το ντέρμπι, ενώ και ο Μαρίνος που αποτελούσε εναλλακτική λύση για τη θέση, επίσης δύσκολα θα προλάβει. Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο ο τεχνικός των «πρασίνων» έχει δείξει ότι δεν ρισκάρει ποτέ την υγεία των παικτών του. Με βάση αυτά τα δεδομένα, μοναδική λύση απομένει ο Σίντνεϊ Γκοβού, ο οποίος ωστόσο θα μπει σήμερα σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, ύστερα από απουσία οκτώ ημερών λόγω της εγχείρησης στα δόντια και η φυσική του κατάσταση αποτελεί ερωτηματικό.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube