Μετά τη νίκη του με σκορ 2-1 επί του Άρη, ο Ολυμπιακός θέλει άλλη μία την επόμενη αγωνιστική στο «αιώνιο» ντέρμπι για να σφραγίσει το 38ο πρωτάθλημα στην ιστορία του. Στον Βαγγέλη Μαρινάκη αφιέρωσαν το ''τρίποντο'' οι «ερυθρόλευκοι» ποδοσφαιριστές. Μικροπροβλήματα οι Μιραλάς, Μανιάτης και Μπράβο, οι οποίοι δεν αναμένεται να χάσουν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Έπρεπε να διατηρήσει, τουλάχιστον, τη διαφορά του από τον Παναθηναϊκό και το έκανε. Με τη νίκη του στο «Κλεάνθης Βικελίδης» έφτασε τη διαφορά στο +10 και στη… χειρότερη περίπτωση θα υποδεχθεί τον «αιώνιο» με επτά βαθμούς διαφορά και την ευκαιρία να καθαρίσει το πρωτάθλημα σε περίπτωση νίκης. Από σήμερα λοιπόν όλοι κινούνται σε ρυθμούς ντέρμπι, ενώ θα έχουν και το αυτί τους στημένο στο ΟΑΚΑ για να δουν τι θα γίνει στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ. Οι Πειραιώτες ξέρουν ότι έχουν ακόμα δύο δύσκολα παιχνίδια (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ), μετά το ματς του Σαββάτου και για τον λόγο αυτό θέλουν να κόψουν τις όποιες ελπίδες των αντιπάλων για τίτλο. Αν νικήσουν θα έχουν το …περιθώριο και για καμιά γκέλα, αφού πλέον η διαφορά δεν θα μπορεί να καλυφθεί. Συν τοις άλλοις, η επικράτηση στο ματς της Θεσσαλονίκης χτες έφερε χαμόγελα, όχι μόνο για τους τρεις βαθμούς, αλλά και για την εμφάνιση, αφού η νίκη ήρθε με ανατροπή και επίδειξη πάθους, κάτι που έλειπε από τα προηγούμενα ντέρμπι.

«Για σένα πρόεδρε»

«Η ομάδα έχει αποδείξει ποια είναι, έχουμε παίκτες με προσωπικότητα», είχε πει ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο Ελλάδας ΟΠΑΠ και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας ήθελαν να τον δικαιώσουν. Γι’ αυτό μάλιστα μετά τη λήξη του χθεσινού αγώνα του είπαν: «Για σένα πρόεδρε» τηλεφωνικώς, όταν ο πρόεδρος των Πειραιωτών επικοινώνησε μαζί τους για να τους δώσει συγχαρητήρια για τη νίκη τους.

Καμία ανησυχία για τους τραυματίες

Η αντικατάσταση του Κέβιν Μιραλάς στο 27’ της σαββατιάτικης αναμέτρησης έγινε λόγω ενός άσχημου που πεσίματος που είχε ο Βέλγος φορ, σε μια προσπάθεια για κεφαλιά. Όπως διαπιστώθηκε από την πρώτη εξέτασή του έχει ένα πρόβλημα στα πλευρά, χωρίς όμως να προκύπτει κάποιο σπάσιμο ή έστω ράγισμα, κάτι που θα διαπιστωθεί ακριβέστερα σήμερα. Η αλλαγή του στράικερ των «ερυθρολεύκων» έγινε επειδή είχε επηρεαστεί στο διάφραγμα και είχε πρόβλημα με τις ανάσες του.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι άλλες δύο αναγκαστικές αλλαγές του Βαλβέρδε αφού ο μεν Γιάννης Μανιάτης παραχώρησε τη θέση του στον Βασίλη Τοροσίδη επειδή ένιωθε κράμπες, ο δε Ραούλ Μπράβο στον Χολέμπας επειδή δέχτηκε ένα χτύπημα στο γόνατο και πονούσε. Ο Ισπανός προσπάθησε να συνεχίσει, αλλά στη συνέχεια δεν ήθελε να ρισκάρει και γι' αυτό ζήτησε να αντικατασταθεί. Πάντως η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία, ωστόσο ο τραυματισμός του θα επανεκτιμηθεί σήμερα. Λογικά ο Βαλβέρδε θα τους έχει και τους δύο στη διάθεσή του για το ντέρμπι.

Νίκος Μάρκου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube