*Μερικές δικαιολογίες ακόμα για το ντου και τις καταστροφές στο Θέατρο Τέχνης (που κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιηθεί ή θα χρησιμοποιηθούν δημοσίως σε πρώτη ευκαιρία):

-«Το θέατρο είναι πολύ κοντά στο σπίτι του Πάντελιτς και δεν κάνει ο παικταράς να περνάει κάθε μέρα από ‘κει και να βλέπει το “ΠΑΟΚ” γραμμένο στη μαρκίζα, του τσιτώνει τα νεύρα».

-«Έλα μωρέ, καιρός ήταν να τελειώνει το παραμυθάκι με τον δήθεν αμερόληπτο Αργύρη Μπακιρτζή, που πρωταγωνιστεί στο έργο. Αυτός δεν είναι που τραγουδάει στους “Χειμερινούς κολυμβητές”, οι οποίοι βγάλανε το 2009 cd που περιείχε το τραγούδι “Ποδόσφαιρο στα χρόνια της χούντας”, το οποίο αφιέρωσαν “στη μνήμη του παλιού ΠΑΟΚτση Μανώλη Αναγνωστάκη”; Ε, κατάλαβες τώρα τι γίνεται -που μου το παίζουν και αθώες περιστερές οι προβοκάτορες;».

-«Έχουμε χορτάσει τόσα χρόνια θέατρο με τον Ίβιτς και τον Γκαρσία, δεν αντέχουμε άλλο».

-«Η Αλικάκη έπαιζε τη γυμνή παλιά. Εμείς στον Πειραιά δεν τις γουστάρουμε αυτές τις ξετσίπωτες».

*Μερικές δικαιολογίες ακόμα για το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο Σισέ τραγούδησε -μαζί με τους υπόλοιπους στα αποδυτήρια της Τούμπας το σύνθημα «δεν θα πεθάνουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη» (που κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιηθεί ή θα χρησιμοποιηθούν δημοσίως σε πρώτη ευκαιρία):

-«Είναι λάτρης των ελληνικών από μικρός. Όχι μόνο είχε μάθει τη γλώσσα μας πριν έρθει στη χώρα, αλλά είναι ο μοναδικός άνθρωπος παγκοσμίως που μπορεί να απαγγείλει όλο το κείμενο από τις “Θεσμοφοριάζουσες” ανάποδα!».

-«Έχει ιδιαίτερη έφεση στα συνθήματα, οπότε είναι λογικό. Μάλιστα όταν είναι σε παρέα με ομοεθνείς του και θέλει να κάνει κέφι, τους τραγουδάει το παλιό καλό “οι μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη κι οι ήρωες πουλάνε τον Μπατσινίλα”».

-«Δεν το είπε στα ελληνικά αλλά στα γαλλικά (“Nous ne mourrons jamais, cavite sacristain”) και ακολούθως το μετέφερε στους υπόλοιπους ο μεταφραστής».

-«Αφού το είπε ο άνθρωπος καθαρά λίγες μέρες πριν, ότι νιώθει σαν να του παραβίασαν τον ανδρισμό του, δεν είναι φυσικό να ψάχνει κάπου να ξεσπάσει για να ξεχαστεί;»

*Μερικές δικαιολογίες ακόμα για τον δράστη του δημοσιεύματος σύμφωνα με το οποίο η σύντροφος του Ραφίκ Τζεμπούρ, Βαλεντίνα Τσεπάνου, ξυλοκοπήθηκε άγρια με αφορμή την πρόσφατη μετακίνηση του συντρόφου της (που κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιηθεί ή θα χρησιμοποιηθούν δημοσίως σε πρώτη ευκαιρία):

-«Ναι, εντάξει, όντως της είπα “αυτό το χρωστάμε στο φίλο σου” αλλά αμέσως μετά διευκρίνισα ότι “αν, όμως, λογικευθεί και αποφασίσει να επιστρέψει στην ΑΕΚ, θα σου πληρώσω τα έξοδα ψυχικής οδύνης”. Αλλά δεν τα λέτε αυτά, δεν τα γράφετε, μόνο θέλετε να με βγάλετε τον κακό της ιστορίας...»

-«Έτσι είναι αυτά, δεν παίζεις με την αγάπη του κόσμου. Ας μην έβγαινε δημοσίως να διαλαλεί τη σχέση της να τη γλύτωνε...»

-«Μη νομίζετε, στην αρχή σκεφτόμουνα να βρω τη γκόμενα του Νέμεθ και να της πω δυο “λογάκια στ’ αυτί”, αλλά μετά είχα κάτι δουλειές και δεν προλάβαινα να ψάξω να τη βρω οπότε στράφηκα σε άλλες λύσεις... Όλοι όμως θα πληρώσουν στο τέλος, ακόμα και τα δευτεροξάδελφα του Μπατίστα από ‘μενα θα το βρούνε».

-«Το μόνο παράλογο είναι να πουλάς την ομάδα και να μην ανανέωνεις. Όλα τ’ άλλα εμπίπτουν στην ακράδαντη λογική της αυτοδικίας».

Γιάννης Τσαούσης

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube