Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο να ενισχύσει τη Λιθουανία ξανά στο μέλλον ο Ραμούνας Σισκάουσκας. Πολλοί ήλπιζαν πως ο φόργουορντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα το ξανασκεφτόταν εν όψει του Ευρωμπάσκετ που θα γινόταν στην πατρίδα του, αλλά εκείνος ήταν σαφής.

«Είναι μία απόφαση που έχω πάρει εδώ και καιρό και το θέμα έχει κλείσει για μένα. Έζησα πολύ όμορφες στιγμές με την εθνική ομάδα. Τώρα είναι ώρα να παίξουν άλλοι παίκτες και υπάρχουν αρκετοί που μπορούν να τα καταφέρουν πολύ καλά», τόνισε ο 32χρονος άσος.

Για τον πρόωρο αποκλεισμό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από την Ευρωλίγκα είπε: «Αυτό που πέτυχε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με οκτώ συνεχείς παρουσίες σε φάιναλ φορ είναι κάτι σχεδόν απίθανο και δύσκολα θα επαναληφθεί από άλλη ομάδα. Η φετινή σεζόν ήταν ένα φιάσκο για μας στην Ευρωλίγκα, αλλά κοιτάμε μπροστά. Δεν μπορείς να κερδίζεις σε όλες τις διοργανώσεις».

Μετά από αυτή την εξέλιξη φημολογείτο πως είχε προτάσεις να μετακομίσει σε άλλη ομάδα. «Δεν ξέρω και δεν θα ήταν σωστό να ρωτήσω τη διοίκηση. Από όσο πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ, υπήρξε ενδιαφέρον. Όμως η δουλειά μου είναι να παίζω μπάσκετ και δεν ασχολούμαι με τη φημολογία, αν δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο», τόνισε.

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πατρίδα του για να κλείσει την καριέρα του ανέφερε: «Ποτέ δεν ξέρεις τι θα κάνεις αύριο. Ένας σοβαρός τραυματισμός μπορεί να τελειώσει την καριέρα σου αύριο κιόλας. Ποτέ δεν λέω όχι σε κάτι».

Τέλος, αναφορικά με το άλμα στο ΝΒΑ που δεν έκανε ποτέ, ο «Σίσκα» είπε: «Δεν μετανιώνω. Παλαιότερα είχα την ευκαιρία να το κάνω, αλλά ήθελα να παίζω κι όχι να κάθομαι στον πάγκο. Όπως και να έχει, είμαι πολύ ικανοποιημένος με την καριέρα που έκανα στην Ευρώπη και δεν κοιτάζω πίσω».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube