Το N’Joy Unileague όπως είπαμε και σε παλιότερη δημοσίευση χρωστάει πολλά στους χορηγούς και τους υποστηρικτές του. Μία εταιρία λοιπόν που μπήκε φέτος για πρώτη φορά στα υποστηρικτικά προγράμματα της διοργάνωσης και με ιδιαίτερη μάλιστα παρουσία στην Κρήτη και το Ηράκλειο είναι η ANEK LINES που τον Δεκέμβριο μάλιστα του 2008, στο πλαίσιο της ετήσιας απονομής των΄΄ 5th Greek Shipping Awards΄΄ που διοργάνωσε η Lloyd’s List, η ΑΝΕΚ βραβεύτηκε ως «H Καλύτερη Εταιρεία της Χρονιάς 2008 για την Επιβατηγό Ναυτιλία».

H ΑΝΕΚ είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένη και με υπευθυνότητα προσφέρει χρόνια τώρα στο κοινωνικό σύνολο, μέσα από μεγάλες περιβαλλοντικές, αθλητικές, πολιτισμικές χορηγίες, στηρίζει οικονομικά ιδρύματα κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, ενισχύει προσπάθειες διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και προβολής της ιστορικής φυσιογνωμίας της Κρήτης, συμμετέχοντας στην τουριστική προβολή της χώρας. Βρίσκεται πάντα, έμπρακτα και διακριτικά & στο πλευρό συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη την συνδρομή της. Στο πλαίσιο αυτής λοιπόν της φιλοσοφίας εντάσσεται και η προασπάθεια προσέγγισης της αθλούμενης νεολαίας μέσα από το N’Joy UNI-League.

Στα αγωνιστικά τώρα, την προηγούμενη βδομάδα μιλήσαμε για Θεσσαλονίκη! Τώρα ήρθε η ώρα για το Ηράκλειο καθώς η 1η Φάση τέλειωσε και στην πόλη της Κρήτης και πλέον μπορούμε με ασφάλεια να κρίνουμε χωρίς να κριθούμε!

Η Στεφανουά πραγματοποίησε μία εξαιρετικής σημασίας νίκη απέναντι στο αιώνιο φαβορί των Στεφιτών. Η Στεφανουά με αυτήν την τεράστια επιτυχία κατάφεραν δύο πράγματα: Αφενός να μπουν στην δεύτερη φάση στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας με αποτέλεσμα να είναι ορθάνοιχτος ο δρόμος για τα προημιτελικά και με σοβαρές πιθανότητες αν πάρουν την 1η θέση, να φτάσουν στα ημιτελικά χωρίς να ιδρώσουν και πόλυ, αφετέρου έθεσαν έναν βασικότατο ανταγωνιστή τους σε περιπέτειες αλλά και σε ένα πιο δύσκολο δρόμο. Αυτή η ασυνήθιστη γκέλα για τους Στεφίτες θα πρέπει να τους προβληματίσει και πλέον στη Β Φάση να κουραστούν και να αγωνιούν πιο πολύ αν θέλουν και πάλι την πρωτιά.

Στον ίδιο όμιλο η ομάδα Erasmus «ξεφούσκωσε» ενώ είχε κάνει πολύ δυνατό ξεκίνημα, ενώ αντίθετα οι Ιπτάμενοι με 4 νίκες έκαναν μία καλή πορεία και πλέον έχουν κάθε ελπίδα να κυνηγήσουν το όνειρο. Στον Β όμιλο, η Dopa Juniors έπαιξε με το πιστόλι στον κρόταφο την τελευταία αγωνιστική, όσον αφορά την υπόθεση πρωτιάς και στο ντέρμπυ κορυφής επικράτησε της Just Cavali. Με τον τρόπο αυτό δεν της στοίχισε και η ισοπαλία με τις Αλεπούδες που είχε φέρει νωρίτερα. Οι τελευταίοι με τη σειρά τους έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία στο ξεκίνημα και τώρα θα κληθούν να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και σε πιο δύσκολο όμιλο.

Παρόμοια κατάσταση και στο Γ όμιλο με τα Κοάλα και την Aasto να υπερτερούν έναντι των άλλων και το ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής να κρίνει την πρωτιά. Σαν να τα έφερε έτσι η τύχη στην κλήρωση και στον καταρτισμό του προγράμματος που χρειάστηκαν όλες οι δυνατές ομάδες μέχρι την τελευταία αγωνιστική να παλέψουν για να κερδίσουν την πρωτιά.

Στον ίδιο όμιλο δε, οι Τελειωμένοι έχουν την δεύτερη καλύτερη επίθεση στο Ηράκλειο (60 σε 6 αγώνες) και αν δείξουν λίγο περισσότερο πάθος στα κρίσιμα ματς, έχουν βάσιμες ελπίδες να πλασαριστούν στα προημιτελικά. Βέβαια τα 38 γκολ που έχουν δεχτεί είναι πολλά αλλά και για αυτό υπάρχουν λύσεις!».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube