Έστω και δύσκολα, «ανέβασε» τη διαφορά της από την Μπενφίκα η Πόρτο. Οι «δράκοι» επικράτησαν με 1-0 της Ρίο Αβε στο «Ντραγκάο», στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Superliga και ξέφυγαν με 14 βαθμούς στην κορυφή από τους «αετούς» της Λισαβόνας, που έχουν ένα αγώνα λιγότερο και αντιμετωπίζουν αργότερα τη Σετούμπαλ. Έτσι, οι δυο φορές πρωταθλητές Ευρώπης περιμένουν μια «γκέλα» των Λουζιτανών, έχοντας, βέβαια και ένα αγώνα περισσότερο. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι έμειναν στην τρίτη θέση από το τέλος και εξακολουθούν να κινδυνεύουν. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως αρκέστηκαν στο γκολ του Βαρέλα στο 7'. Στο 86' αποβλήθηκε ο Τζέφερσον για τους φιλοξενούμενους.


Η αύνθεση της Πόρτο: Ελτον, Ρολάντο, Σερένο (78' Φουσίλε), Σαπουνάρου, Οταμέντι, Μουτίνιο, Ρέγες, Ρούμπεν Μίκαελ (78' Γκουαρίν), Τζ. Ροντρίγκεζ, Χουλκ, Βαρέλα


Έχασαν και οι δυο στο 0-0 που έφεραν Γκιμαράες και Νασιονάλ στην έδρα της πρώτης, αφού οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να πλησιάσουν στον ένα βαθμό την τρίτη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ οι φιλοξενούμενοι να βρεθούν στους τέσσερις από τα «λιοντάρια», έχοντας και ένα αγώνα περισσότερο και, έτσι, αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός της ζώνης του Europa League. «Έπιασε» τη Λεϊρίαα η Ολιανένσε, επικρατώντας με 2-0 εκτός έδρας της αντιπάλου της, με τις δυο ομάδες να εξακολουθούν να διεκδικούν την έξοδο στην Ευρώπη. Δεν κατάφερε να νικήσει στην έδρα της αδιάφορης Ακαντέμικα η Μπέιρα Μαρ και με το 3-3 που απέσπασε έμεινε πίσω στην προσπάθεια για την Ευρώπη. Νίκη ελπίδας για την Πάσος Φερέιρα στην έδρα της ουραγού Πορτιμονένσε με 1-0, με τη γηπεδούχο να εξακολουθεί να βρίσκεται σε δύσκολη θέση.



Αναλυτικά, η 18η αγωνιστική:


Παρασκευή 4/2

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Ναβάλ 3-3

Σάββατο 5/2

Μαρίτιμο-Μπράγκα 1-2

Κυριακή 6/2

Ακαντέμικα-Μπέιρα Μαρ 3-3

Γκιμαράες-Νασιονάλ 0-0

Πορτιμονένσε-Πάσος Φερέιρα 0-1

Λεϊρία-Ολιανένσε 0-2

Πόρτο-Ρίο Άβε 1-0

Σετούμπαλ-Μπενφίκα (22:15)


Δείτε τη βαθμολογία στην Πορτογαλία.


Η επόμενη αγωνιστική (19η):

Σάββατο 12/2

Νασιονάλ-Λεϊρία (21:15)
Ολιανένσε-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (23:15)

Κυριακή 13/2 (18:00)

Ναβάλ-Ακαντέμικα
Πάσος Φερέιρα-Μαρίτιμο
Ρίο Άβε-Πορτιμονένσε
Μπενφίκα-Γκιμαράες (20:15)
Μπράγκα-Πόρτο (22:15)

Δευτέρα 14/2

Μπέιρα Μαρ-Σετούμπαλ (22:15)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube