Η Καβάλα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της επαρχίας της Α1, επικρατώντας 74-70 του Κολοσσού στο «Βενετόκλειο». Οι γηπεδούχοι με ηγέτη τον Πατ Καλάθη (18π., 18 ριμπ.) επέστρεψαν από το -12 και προηγήθηκαν με 70-68, αλλά πέντε συνεχείς πόντοι του Καραποστόλου χάρισαν στους φιλοξενούμενους τη μεγάλη νίκη που τους φέρνει στην τέταρτη θέση. Ο Γιόροβιτς με 24π. ξεχώρισε από τους νικητές.

Το ματς

Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος στα πρώτα επτά λεπτά. Η Καβάλα με πρωταγωνιστές τους ΜακΙντος και Σίμονς παρέμενε αρχικά κοντά στο σκορ και με τρίποντο του πρώτου προηγήθηκε με 14-11. Σε εκείνο το σημείο ο Κολοσσός σοβαρεύτηκε, βελτίωσε την άμυνά του και έχοντας την απόλυτη υπεροχή στα ριμπάουντ (11-3) με ένα επί μέρους σκορ 13-1 προηγήθηκε με 24-15. Ο Γκόλεματς με 9 πόντους και απόλυτη ευστοχία μαζί με τον Καλάθη που είχε 8 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν οι πρωταγωνιστές των Ροδιτών στην πρώτη περίοδο που ολοκληρώθηκε με 24-16.

Οι φιλοξενούμενοι βελτιώθηκαν θεαματικά στη δεύτερη περίοδο. Με εξαιρετικά ποσοστά από τα 6,75μ. (6/14) και τον Γιόροβιτς να την οδηγεί στην επίθεση (9π. στο δεκάλεπτο) η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη όχι απλώς ισορρόπησε, αλλά πέρασε και μπροστά (29-30) κλείνοντας το ημίχρονο με προβάδισμα τριών πόντων, 41-38.

Με κεκτημένη ταχύτητα συνέχισε ο Γιόροβιτς και με ένα προσωπικό σερί 8-0 έφερε την Καβάλα στο +11 (38-49). Το τάιμ άουτ του Γιάννη Σφαιρόπουλου συνέφερε τους παίκτες του και οι γηπεδούχοι βρίσκοντας επιθετικές λύσεις στα πρόσωπα των Καλάθη και Χαρίση κατάφεραν να πλησιάσουν στον πόντο (50-51) προτού κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο με 53-50.

Η Καβάλα μπήκε στην τελευταία περίοδο με εννέα αναπάντητους πόντους και με τρίποντο του Καραποστόλου έφτασε για πρώτη φορά στο +12, 62-50. Με συνεχείς πόντους του Χαρίση οι γηπεδούχοι επιχείρησαν την ανατροπή πλησιάζοντας σε απόσταση βολής, 65-63, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Δύο διαδοχικά τρίποντα από τον Καλάθη έδωσαν προβάδισμα στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου με 70-68, αλλά ο Καραποστόλου αρχικά με ένα τρίποντο κι εν συνεχεία με 2/2 βολές έφερε μπροστά την Καβάλα με 73-70, 14’’ πριν τη λήξη. Μετά το τάιμ άουτ των γηπεδούχων, ο Καλάθης αστόχησε σε τρίποντο και μία βολή του Σίμονς διαμόρφωσε το τελικό 74-70.

Η Καβάλα, που πήρε το δεύτερο «διπλό» της στο πρωτάθλημα, σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση με τη δεύτερη φετινή νίκη της επί του Κολοσσού, που έχει αρκετά παράπονα από τη διαιτησία των τελευταίων δευτερολέπτων.

Δεκάλεπτα: 24-16, 38-41, 50-53, 70-74.

Κολοσσός (Σφαιρόπουλος): Καλάθης 18 (18 ριμπ.), Καυκής 1, Τζόρνταν 7 (8 ασίστ, 4 ριμπ.), Πάνος 2, Μανωλόπουλος, Ασημακόπουλος, Χαρίσης 16 (4 ριμπ.), Τσάμης 12, Παππάς, Γκόλεματς 12, Γεωργαλής 2.

Καβάλα (Πρίφτης): ΜακΙντος 11, Παλάσιο 11 (4 ασίστ), Κοστόφ, Χαφ 2, Στεφανίδης 2, Σίμονς 8 (16 ριμπ., 4 τάπες), Γιόροβιτς 24, Καραποστόλου 14, Αγγελόπουλος 2 (5 ριμπ.).

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Παπαπέτρου, Παντελίδης.

Γήπεδο: Βενετόκλειο.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πετρίδης: «Τα αξίζει αυτά τα λεφτά ο Ναν - Κοινή επιθυμία Παναθηναϊκού και Όσμαν να συνεχίσουν μαζί»

Απάντησε με break στο break των Εσπερίδων και ισοφάρισε τη σειρά της παραμονής ο Ηρακλής

Έκανε το πρώτο βήμα στη μάχη του με τον Πρωτέα για την τρίτη θέση ο Παναθηναϊκός

Η άφιξη, η γνωριμία με συμπαίκτες & Σάκοτα και η προπόνηση: Η πρώτη «κιτρινόμαυρη» μέρα του Ρέιτζον Τάκερ

Α1 Γυναικών: Την Τετάρτη ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με τον Αθηναϊκό

Επική ανάρτηση από τον ΑΟ Μυκόνου για την ανανέωση του Ναν με τον Παναθηναϊκό!

Live Streaming: Παναθηναϊκός-Πρωτέας Βούλας (Α1 Γυναικών)

Πετρίδης: «Ο Παναθηναϊκός έδεσε τον καλύτερο παίκτη στην Ευρώπη στα καλύτερα μπασκετικά του χρόνια - Ακολουθεί ο Όσμαν»

Ζέρβας: «Να διαχωριστεί ο προβληματισμός από τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας - Υπάρχει ενδιαφέρον για Γουόρντ»

Πανηγυρισμοί και... μπουγέλο στον Τσαλδάρη στα αποδυτήρια του Πανιωνίου, μετά τη νίκη επί του Άρη!