Νέο μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου, ανάλογου του περίφημου «Λεβιάθαν», εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή της ανεπίσημης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) Κύπρου και Ελλάδας, ανοιχτά της Πάφου.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 29 Δεκεμβρίου 2010, εντοπίσθηκε ο «Λεβιάθαν» όπως ονομάστηκε το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου της τελευταίας 10ετίας στον κόσμο.
Περιέχει 0,5-0,8 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, ποσότητα που αντιστοιχεί στις σημερινές ανάγκες της Ελλάδας έως το έτος 2150 (!) ή όλης της Ευρώπης για πέντε χρόνια.

Στο μεταξύ, επέκταση της συνεργασίας Αθήνας – Λευκωσίας σε θέματα ενέργειας συμφώνησαν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Δημήτρης Χριστόφιας, στη συνάντηση που είχαν το πρωί της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, έγινε δεκτός από τον Κάρολο Παπούλια, τον οποίο ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό, ενώ αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης των επιπτώσεων από την οικονομική κρίση.

Ανδρέας Μορφόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κτηνωδία στο Αγρίνιο: Γάτες και σκύλοι ζούσαν κλειδαμπαρωμένα χωρίς τροφή και νερό σε σπίτι

Η Paramount μηνύει τη Warner Bros για λεπτομέρειες γύρω από τη συμφωνία με το Netflix

«Είναι το μέλλον»: Η Σουηδία φτιάχνει στρατό από drones αξίας 370 εκατ. ευρώ

58χρονος παρέσυρε αστυνομικό στο Κιλκίς επειδή του έκοβε κλήση

Οπαδικό επεισόδιο βλέπουν οι Αρχές πίσω από τους πυροβολισμούς στον Άγιο Δημήτριο - Οργανωμένος της ΑΕΚ στο στόχαστρο!

Κακοποίηση παιδιών στο Ηράκλειο: Προσωρινά κρατούμενος ο 54χρονος πατέρας, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες

Δεν προσέρχονται οι αγρότες στον αυριανό διάλογο με τον Μητσοτάκη - Τι έχει συμβεί

Χατζηδάκης: Aδιανόητο να μην προσέλθουν στο διάλογο ορισμένοι αγροτοσυνδικαλιστές

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου

Αυτά τα ιδιωτικά νησιά είναι μαγικά: η ελίτ αναζητά επενδύσεις υψηλής αξίας