Σε «θρίλερ» εξελίχτηκε η υπόθεση 5η θέση στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. «Τυχερή» της υπόθεσης η Νασιονάλ που ήρθε ισόπαλη με 1-1 με τη Μπελενέσες και βγήκε στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Στο μεγάλο ντέρμπι του Οπόρτο, Μποαβίστα και Πόρτο μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στο μεταξύ τους 1-1. Οι πρωταθλητές προηγήθηκαν στο 20’ με τον Λισάντρο Λόπερ, με τους γηπεδούχους να φέρνουν το ματς στα ίσια με τον Ζόρζε.

Bασική πλέον εκκρεμότητα που μένει να ξεκαθαριστεί στο «νήμα» της Superliga», είναι ποια από τις Σπόρτινγκ Λισσαβώνας ή Μπενφίκα θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή της απευθείας στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Στη «μάχη» της 2ης θέσης, σαφέστατο πλεονέκτημα έχουν τα «λιοντάρια» αφού τους αρκεί μια ισοπαλία κόντρα στην αδιάφορη Μπράγκα, σε αντίθεση με την ομάδα του Γιώργου Καραγκούνη που θέλει μόνο νίκη επί της Πάκος Φερέιρα εκτός έδρας. Μάλιστα, η τελευταία κινδυνεύει με υποβιβασμό και θα είναι σκληρό «καρύδι» για τους «αετούς».

Το τελευταίο «μέτωπο» που παραμένει ανοιχτό είναι αυτό του υποβιβασμού, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ 7 ομάδες εμπλέκονται στην κατάσταση αυτή και δεν θέλουν επουδενί να ακολουθήσουν την ήδη υποβιβασμένη Πεναφιέλ στην δεύτερη κατηγορία. Συγκεκριμένα, τρεις από τις Γκιμαράες, Ρίο Αβε, Ναβάλ, Ζιλ Βιθέντε, Ακαντέμικα, Πάκος Φερέιρα και Μπελενένσες δεν θα αγωνίζονται του χρόνου στα μεγάλα «σαλόνια» του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, ενώ υπάρχουν συνολικά 12 περιπτώσεις μεταξύ τους ισοβαθμιών. Έτσι, το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε μέχρι την Κυριακή το βράδυ.


Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής:


Σάββατο 6/5/2006

Μποαβίστα - Πόρτο 1-1

Σετουμπάλ - Νασιονάλ 1-1


Κυριακή 7/5/2006

20:30 Ακαντέμικα - Μαρίτιμο

20:30 Γκιμαράες - Αμαδόρα

20:30 Ζιλ Βιθέντε - Μπελενένσες

20:30 Λεϊρία - Ρίο Αβε

20:30 Πάκος Φερέιρα - Μπενφίκα

20:30 Πεναφιέλ - Ναβάλ

20:30 Σπόρτινγκ Λισσαβώνας - Μπράγκα

Η βαθμολογία της Superliga.

Eπιμέλεια: Δημήτρης Ζαχάρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube