Δύσκολα θα μπορέσει να πιάσει κάποιος την Πόρτο στο φετινό πορτογαλικό πρωτάθλημα. Οι «δράκοι» επικράτησαν άνετα με 3-0 της Νασιονάλ στο «Ντραγκάο», στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Superliga, σε ματς που έγινε νωρίτερα, ώστε να εξυπηρετηθούν οι δυο φορές πρωταθλητές Ευρώπης στις υποχρεώσεις τους στους «32» του Europa League. Έτσι, αποσπάστηκαν με έντεκα βαθμούς στην κορυφή από τη δεύτερη Μπενφίκα, έχοντας, βέβαια, ένα αγώνα περισσότερο από τους «αετούς», όμως δύσκολα θα απειληθούν στη συνέχεια. Από την πλευρά της, η ομάδα της Μαδέιρα έμεινε ένα βαθμό πίσω από τις θέσεις που οδηγούν στο Europa league και θα περιμένει κάποια «γκέλα» των ομάδων που βρίσκονται από πάνω της στον βαθμολογικό πίνακα για να έχει περισσότερες ελπίδες στη διεκδίκηση του ευρωπαϊκού "εισιτηρίου".

Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς ανώτεροι και δε δυσκολεύτηκαν να επικρατήσουν, χάνοντας ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Σκόρερ των νικητών ήταν οι Χουλκ στο 4’ και 33’ και Ροντρίγκεζ στο 45’.


Η σύνθεση της Πόρτο: Ελτον, Μαϊκόν, Ρολάντο, Ράφα, Σαπουνάρου, Μπελούτσι (83' Γκουαρίν), Μουτίνιο, Τζ. Ροντρίγκεζ (69' Κρ. Ροντρίγκεζ), Ρέγες, Χουλκ, Βαρέλα (77' Βάλτερ)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube