Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η εκ βάθρων «ανοικοδόμηση» του Παναθηναϊκού το προσεχές καλοκαίρι. Πιθανή η αποχώρηση του Τζιμπρίλ Σισέ στην επόμενη μεταγραφική περίοδο, ενώ το ρόστερ θα έχει μέχρι και δέκα αλλαγές. Συνάντηση θα έχουν σήμερα στην Παιανία Γόντικας, Φρέιτας και Φερέιρα.

Η φετινή πορεία του Παναθηναϊκού, ο οποίος αν αποκλειστεί από την ΑΕΚ την άλλη Τετάρτη, θα μείνει εκτός στόχων από τις 2 Φεβρουαρίου, φαίνεται πως έχει... ξενερώσει τον Τζιμπρίλ Σισέ, του οποίου η επιθυμία είναι να αποχωρήσει το καλοκαίρι, αν βρει κάποια πρόταση από καλύτερο πρωτάθλημα. Αν προκύψει κάτι τέτοιο και μάλιστα καλυφθεί η ρήτρα αποδέσμευσής του, ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, θα αποτελέσει μεγάλη οικονομική «ανάσα» για τους νταμπλούχους Ελλάδας, οι οποίοι λόγω ελλείμματος θα πρέπει να αλλάξουν ριζικά, τα οικονομικά τους δεδομένα. Τα δύο εκατομμύρια ευρώ (χωρίς τους φόρους) που λαμβάνει ετησίως μάλιστα ο Γάλλος, θα είναι ένα μεγάλο «αλάφρωμα» για το μπάτζετ του «τριφυλλιού».

Εκτός του Σισέ, είναι πολύ πιθανό να πωληθεί και κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής, αν παραστεί οικονομική ανάγκη, εκτός κι αν προκύψουν χρήματα από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Οι παραχωρήσεις, τώρα, είναι ένα άλλο θέμα, αφού και από αυτές θα μειωθεί το μπάτζετ και θα εξοικονομηθούν χρήματα για να καλυφθούν συμβόλαια ελεύθερων παικτών ή μεταγραφών. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα θα αποχωρήσει, όπως και οι Φερνάντες, Λουίς Γκαρσία, Πλεσί, ενώ δεν αποκλείεται να αποτελέσει παρελθόν και οι Γκοβού, αν δεν δείξει κάτι μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, όπως και ο Βύντρα αν δεν βρεθεί λύση στην ανανέωση του συμβολαίου του.

Από όλες αυτές τις κινήσεις θα προκύψει οικονομική ευελιξία για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κινηθεί για την απόκτηση στόπερ, δεξιού μπακ, αμυντικού χαφ, επιθετικού χαφ, φορ κορυφής, αλλά και πιθανότατα αριστερού μπακ (να κάνει δίδυμο με τον Σπυρόπουλο), δεξιού χαφ και ίσως τερματοφύλακα. Αρκετές θέσεις αναμένεται να καλυφθούν από τις επιστροφές των δανεικών, με τον Μάτος να είναι ο πιο πιθανός. Οι περισσότεροι μεταγραφικοί στόχοι θα προκύψουν από το ελληνικό πρωτάθλημα, αφού υπάρχει ενδιαφέρον για παίκτες όπως Ντουγκλάο (κεντρικός αμυντικός Καβάλας), Αμπντούν (εξτρέμ Καβάλας) και Γεωργιάδης (περιφερειακός φορ Πανσερραϊκού).

Τα λένε Γόντικας-Φρέιτας-Φερέιρα

Στην προπόνηση του Παναθηναϊκού θα βρεθεί σήμερα ο Δημήτρης Γόντικας, ώστε να συζητήσει με τους Κάρλος Φρέιτας και Ζεσουάλδο Φερέιρα για την επόμενη μέρα στην ομάδα. Η απώλεια του πρωταθλήματος θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένη, αλλά αυτό δεν αποτελεί λόγο για να υπάρξει αγωνιστική χαλάρωση. Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής ίσως μιλήσει και με τους παίκτες για να τους τονίσει πως πρέπει να τα δώσουν όλα μέχρι το τέλος και να δουν πως θα πάει η χρονιά, ενώ θα πρέπει να προσπαθήσουν να ανατρέψουν, το εις βάρος τους 2-0 από την ΑΕΚ στο Κύπελλο, πράγμα πολύ δύσκολο.

Στη Μάιντς ο «Ίβ»

Τις 200.000 ευρώ που προέβλεπε η συμφωνία για την αγορά του Ίβανσιτς από την Μάιντς δέχθηκε τελικά ο Παναθηναϊκός, αν και είχε δικαίωμα να μην τα δεχθεί, μια και η προθεσμία είχε λήξει στο τέλος Νοεμβρίου.

Νίκος Μάρκου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube