Τρακαρισμένους χαρακτήρισε τους παίκτες του Ολυμπιακού ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον Άρη, για τη 14η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Ο Σέρβος τεχνικός, επίσης, είπε χαρακτηριστικά ότι ο «τίτλος δεν θα κριθεί στα σουτάκια», ενώ όσον αφορά στο παιχνίδι κόντρα στη Ζαλγκίρις για την Ευρωλίγκα, περιμένει σοβαρότητα και συγκέντρωση.

«Κερδίσαμε δίκαια. Δεν θέλαμε ένα εύκολο ματς, στο οποίο θα ελέγχαμε το ρυθμό για 40 λεπτά, καθώς αυτό που επιζητούσαμε ήταν να διορθώσουμε κάποια πράγματα από το καταστροφικό τέταρτο δεκάλεπτο της Πέμπτης (σ.σ. κόντρα στη Φενερμπαχτσέ). Ήμαστε τρακαρισμένοι στην αρχή, με αποτέλεσμα να δεχθούμε εύκολα καλάθια», δήλωσε αρχικά ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και συνέχισε: «Ο Ολυμπιακός έχει 16 πολύ καλούς παίκτες, όπου ακόμα και αυτοί που δε σκόραραν έπαιξαν πολύ καλά σήμερα».

Ο Σέρβος τεχνικός έπλεξε το εγκώμιο του Μαυροκεφαλίδη, ενώ φαίνεται να ποντάρει και στην επιστροφή Βασιλόπουλου: «Ο Μαυροκεφαλίδης είναι ένας μεγάλος παίκτης και θα πρέπει να προσέξει τον εαυτό του. Μας βοηθά η επιστροφή Βασιλόπουλου, αλλά θέλω να ξέρετε ότι ο τίτλος δεν θα κριθεί στο τέλος από μερικά σουτάκια. Αυτό που ζητώ από τους παίκτες μου είναι να παραμένουν συγκεντρωμένοι και σοβαροί, ώστε να δημιουργούμε καλό μπάσκετ», ενώ υπογράμμισε πως οι Πειραιώτες θα πρέπει να μειώσουν τα λάθη: «Στο ημίχρονο είπα στους παίκτες μου να μη διαμαρτύρονται στους διαιτητές γιατί εγώ είμαι υπεύθυνος για αυτούς. Με τέτοιους δημιουργούς που έχουμε (σ.σ. Σπανούλη-Παπαλουκά-Τεόντοσιτς) θα πρέπει να μειώσουμε τα λάθη».

Όσον αφορά στο παιχνίδι της Ευρωλίγκας είπε: «Η ομάδα έχει δείξει ότι είναι ένα καλό σύνολο και όλοι έχουμε ευθύνη στα καλά και στα άσχημα. Το ματς της Τετάρτης, κόντρα στη Ζαλγκίρις έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε και πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα για να το κερδίσουμε».

Από την πλευρά του ο Σαρόν Ντορύκερ δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό που άξιζε τη νίκη, κάναμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο αλλά από εκεί και πέρα φάνηκε η διαφορά δυναμικότητας, με αποτέλεσμα να ανοίξει το σκορ. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο βάθος στον πάγκο. Εμείς πήραμε το ρίσκο να του αφήσουμε το μακρινό σουτ, αλλά τελικά ήταν εύστοχος», ενώ ερωτηθείς για τις φήμες που τον θέλουν να αποχωρεί, απάντησε: «Στη φύση του προπονητή είναι να μάθει να ζει υπό πίεση, πράγμα που κάνω και εγώ. Πιστεύω, πάντως ότι η ομάδα μου είναι μέσα σε όλους της, τους στόχους».

«Ξεκινήσαμε αγχωμένα αλλά στη συνέχεια καταφέραμε να ισορροπήσουμε το ματς. Μας προκαλεί στεναχώρια όταν δεν πετυχαίνουμε τους στόχους μας, αλλά το σίγουρο είναι ότι προσπαθούμε πολύ για το καλό της ομάδας», δήλωσε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης.

Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη του Ολυμπιακού ο Μιχάλης Τσαϊρέλης: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς ο Ολυμπιακός είναι μία γεμάτη ομάδα. Κατά τη γνώμη μου κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε άλλα δίκαια χάσαμε».

*Πρόβλημα με τον Τζον Τόμας έχει προκύψει στους "κιτρινόμαυρους", αφού ο Αμερικανός φόργουορντ υπέστη διάστρεμμα στον αριστερό αστράγαλο και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στον αγώνα με τη Λε Μαν την ερχόμενη Τρίτη, για τη δεύτερη αγωνιστική των "16" του Euro Cup.

Παναγιώτης Κεφαλάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ