Για δεύτερη φορά στην κανονική περίοδο, το Μαρούσι κατάφερε να επικρατήσει του Πανιωνίου με σκορ 68-59, αυτή τη φορά στο κλειστό του Αγίου Θωμά, για τη 14η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκειά της με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο, ωστόσο η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή με τη ψυχραιμία που έδειξε στα τελευταία λεπτά κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο και να «χτυπά», πλέον, μία θέση στα πλέι οφ.

Το ματς:

Αρκετά σφιχτό το παιχνίδι στο ξεκίνημά του, με το μεν Μαρούσι να κάνει λάθη στην επίθεση και τον Πανιώνιο να είναι άστοχος. Σχεδόν στα μισά της περιόδου και ενώ το σκορ ήταν στο 9-9, οι γηπεδούχοι με ένα σερί 5-0 χάρη στα καλάθια των Σιαμανδούρα και Κλεμέντε άνοιξαν τη διαφορά (14-9). Δύο λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου το σκορ ήταν στο 16-10. Οι «κυανέρυθροι» με ένα δικό τους σερί 6-0 έφεραν το ματς στα ίσα, ωστόσο ο Μπάγκαριτς στην τελευταία επίθεση της περιόδου έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους, με 18-16.

Δυνατό το ξεκίνημα του Πανιωνίου στο δεύτερο δεκάλεπτο και συγκεκριμένα στα τρία πρώτα λεπτά, καθώς με ένα επιμέρους σκορ 1-6 πήγε στο +3 (19-22). Στο σερί των φιλοξενούμενων απάντησε ο Χαριτόπουλος, ο οποίος με τρεις δικούς του πόντους έφερε ξανά το ματς στην ισοπαλία (22-22). Το τρίποντο του Μπατή ακριβώς στα μισά της περιόδου έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα με 23-25, το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου. Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους «κυανέρυθρους» στο +3 (27-30), καθώς εκμεταλλεύτηκαν τις λάθος επιλογές των γηπεδούχων στην επίθεση αλλά και την αστοχία που είχαν στις ελεύθερες βολές (8/17).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τρίποντο του Γιαννόπουλου, το οποίο έφερε τον Πανιώνιο στο +6 (27-33). Οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν την υπέρ τους διαφορά μέχρι τα τρία πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς το τρίποντο του Χουέρτας έφερνε για πολλοστή φορά το σκορ στην ισοπαλία (35-35). Μέχρι το τέλος της περιόδου καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ, ωστόσο οι γηπεδούχοι έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με «βραχεία κεφαλή» (51-50), χάρη σε ένα τρίποντο του Γκαγκαλούδη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο εξελισσόταν ένα μεγάλο ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο. Τρία λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης το σκορ ήταν στο 58-58 και σε εκείνο το σημείο ο Μπάγκαριτς με δικό του καλάθι έβαλε το Μαρούσι μπροστά με 60-58. Από εκείνο το σημείο και μέχρι τη λήξη, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν αρκετές λάθος επιλογές. Αυτό εκμεταλλεύτηκε άψογα το πιο ψύχραιμο Μαρούσι και με ένα επιμέρους σκορ 9-1 έφτασε τη νίκη με το τελικό 68-59.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 27-30, 51-50, 68-59

Μαρούσι (Αλεξανδρής): Νοέας, Μπάγκαριτς 12, Ακεψιμαΐδης, Χουέρτας 5(1), Χαριτόπουλος 9, Γκαγκαλούδης 13(2), Βαβάτσικος 2, Κλεμέντε 10, Κογιαντίνοβιτς 4, Σιαμανδούρας 2, Κόμματος 11(2), Τσόντζος.

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Αθανασούλας 6(2), Άλεξιτς 4, Γιαννόπουλος 7(1), Τσιάρας 7(1), Αθηναίου, Μπατής 20(3), Γιάνκοβιτς, Ιωάννου 2, Σαρικόπουλος, Κόβιλ 8, Παραγιός, Μπάρλος 5.

Γήπεδο: Κ.Γ. Αγίου Θωμά

Διαιτητές: Σχινάς, Φούφης, Βαρδάλος

Κομισάριος: Αγγελόπουλος

Παναγιώτης Κεφαλάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube