Τις τέσσερις διαδοχικές νίκες στο πορτογαλικό πρωτάθλημα έφτασε η αήττητη και πρωτοπόρος Πόρτο, η οποία στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής φιλοξενείται από την Μπέιρα Μαρ. Αξιοπρόσεχτο σερί έξι νικών έχει η δεύτερη της βαθμολογίας Μπενφίκα, που υποδέχεται τη Νασιονάλ Μαδέιρα. Επικίνδυνη έξοδος για την, «ακέφαλη» στην προεδρία, Σπόρτινγκ Λισσαβόνας στην έδρα της Μαρίτιμο, με την Γκιμαράες να αγωνίζεται στο Ρίο Άβε με την ομώνυμη ομάδα.

Η Πόρτο φαίνεται πως έχει ξεχάσει τι σημαίνει ήττα στο πρωτάθλημα, με την τελευταία της να είναι το Φεβρουάριο της περσινής σεζόν. Το 3-0… συνηθίζεται στα φετινά παιχνίδια με την Μπέιρα Μαρ, καθώς οι πρωταθλητές έχουν επικρατήσει με αυτό το σκορ στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος αλλά και μερικές μέρες πριν για το Λιγκ Καπ.

Τις εφτά σερί νίκες θέλει να φτάσει η Μπενφίκα στην αναμέτρηση με τη Νασιονάλ Μαδέιρα. Το «Ντα Λουζ» είναι «άβατο» για τους φιλοξενούμενους, καθώς δεν έχουν νίκη μέσα στη δεκαετία, σε οκτώ αναμετρήσεις, με τους «αετούς» να μετρούν έξι νίκες. Η Σπόρτινγκ από εδώ και στο εξής θα πορεύεται χωρίς πρόεδρο, ο οποίος υπέβαλλε την παραίτησή του μετά την εντός έδρας ήττα από την Πάκος Φερέιρα με σκορ 3-2.

Μόνο εύκολη δεν θα είναι η δοκιμασία της Γκιμαράες στην έδρα της Ρίο Άβε, με τους γηπεδούχου να «καίγονται» για τη νίκη, αφού βρίσκονται μόλις μία θέση πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Ντέρμπι ουραγών στο «Μπέντο Πεσόα», όπου η Ολανένσε υποδέχεται την Πορτιμονένσε σε μία αναμέτρηση που χαρακτηρίζεται «ο θάνατός σου, η ζωή μου».

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Σάββατο 22/1

Ολανένσε-Ακαδέμικα 18:00
Πάκος Φερέιρα-Λεϊρία
Μπράγκα-Σετούμπαλ 19:00
Ρίο Άβε-Γκιμαράες
Μπέιρα Μαρ-Πόρτο 21:15
Ναβάλ-Πορτιμονένσε 22:00
Μπενφίκα-Νασιονάλ Μαδέιρα 23:15

Δευτέρα 24/1

Μαρίτιμο-Σπόρτινγκ Λισσαβόνας 22:15


Η επόμενη (18η) αγωνιστική

Κυριακή 6/2

Ακαδέμικα-Μπέρα Μαρ
Γκιμαράες-Νασιονάλ Μαδέιρα
Λεϊρία-Ολανένσε
Μαρίτιμο-Μπράγκα
Προρτιμονένσε-Πάκος Φερέιρα
Πόρτο-Ρίο Άβε
Σετούμπαλ-Μπενφίκα
Σπόρτινγκ Λισ.-Ναβάλ

Παναγιώτης Κεφαλάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube