Μετά την, έστω και προσωρινή, λύση στα διοικητικά του Παναθηναϊκού, όλοι στρέφονται στο αγωνιστικό μέρος και τα παιχνίδια που ακολουθούν. Δύσκολα θα φύγουν παίκτες, αλλά το ίδιο δύσκολα θα αποκτηθούν. Τέλος με Λέτο, Γέντρισεκ και Σεϊταρίδη.

Το «φλέγον» θέμα ήταν όλες τις προηγούμενες ημέρες να βρεθεί ο πρόεδρος της ΠΑΕ, αυτό έγινε και με την τετραμελή επιτροπή των Γόντικα, Βεκρή, Νίκα και Πολέμη θα πορευτεί ο Παναθηναϊκός μέχρι το καλοκαίρι. Πλέον η προσοχή όλων στο «τριφύλλι» στρέφεται στα αγωνιστικά, αλλά και τα μεταγραφικά. Η περίπτωση να αποκτηθεί κάποιος ποδοσφαιριστής δεν συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες, αφού δεν φαίνεται να υπάρχει λύση στο θέμα των αποδεσμεύσεων.

Ο μόνος ποδοσφαιριστής που μπορεί να φύγει ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, αλλά και αυτός υπό προϋποθέσεις. Η θέση των «πρασίνων» είναι πως αν δεν έχει βρεθεί παίκτης να αντικαταστήσει τον Βραζιλιάνο χαφ, τότε δεν γίνεται να παραχωρηθεί, επειδή θα προκύψει «τρύπα» στη μεσαία γραμμή. Ο Σίλβα έχει ήδη δεχθεί πρόταση για δύο χρόνια με καλά χρήματα από την Γκρέμιο και έχει ενημερώσει τον Παναθηναϊκό για το γεγονός, αλλά πολύ δύσκολα θα γίνει κάτι. Από το περιβάλλον μάλιστα προκύπτει πρόθεση να παραμείνει στην Ελλάδα μέχρι να ολοκληρώσει το συμβόλαιό του.

Στα αγωνιστικά, πλήγμα για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα αποτελεί ο τραυματισμός του Σωτήρη Νίνη στον αστράγαλο, αφού ο Έλληνας μεσοεπιθετικός διανύει περίοδο φόρμας και από τα πόδια του περνάει το παιχνίδι των "πρασίνων". Η συμμετοχή του στον αγώνα της Κυριακής με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη θεωρείται απίθανη, αν και σήμερα δεν είναι σε θέση να προπονηθεί, θα αποκλειστεί από την αποστολή. Σφίξιμο στον προσαγωγό έχει και ο Στέργος Μαρίνος.

Τα καλά νέα για τον τεχνικό του Παναθηναϊκού ήρθαν από τους Ζιλμπέρτο Σίλβα και Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ, οι οποίοι έθεσαν εαυτούς στη διάθεση του προπονητή τους για το ματς με τους "κυανέρυθρους". Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση επανέρχεται και ο Βύντρα αντί του Σεϊταρίδη, ενώ δεν πρέπει να αποκλειστεί η χρησιμοποίηση του Γκοβού στο αρχικό σχήμα. Ο Κατσουράνης θα πάρει τη θέση του στα χαφ, με τη θέση του Νίνη να διεκδικούν Καραγκούνης και Λουίς Γκαρσία.

Τέλος με Λέτο, Γέντρισεκ και Σεϊταρίδη

Τέλος στα σενάρια που ήθελαν τον Λέτο δόθηκε από την Μπόκα Τζούνιορς. Η ομάδα της Αργεντινής θέλει έναν παίκτη για την αριστερή της πλευρά, ωστόσο τα οικονομικά της δεν είναι τόσο «ανθηρά» ώστε να μπορέσει να ικανοποιήσει τον Παναθηναϊκό. Το ίδιο συνέβη και με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, ο οποίος βρισκόταν στο στόχαστρο της Σάντερλαντ σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο. Ο τεχνικός των «μαυρόγατων» τόνισε ότι γνωρίζει τον ποδοσφαιριστή, αλλά διέψευσε οποιοδήποτε σενάριο απόκτησής του. Από την άλλη πλευρά, ο Έρικ Γέντρισεκ, ο οποίος είχε έρθει μια «ανάσα» από το να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, κατέληξε στην Φράιμπουργκ αντί του ποσού των 900.000 ευρώ.

Στην Αυστρία και πάλι η προετοιμασία

Τα στελέχη του Παναθηναϊκού, παρά το γεγονός ότι η κατάσταση στα διοικητικά ήταν κακή το τελευταίο διάστημα, οφείλουν να είναι προετοιμασμένα για το καλοκαίρι. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, έκλεισαν και πάλι το αθλητικό κέντρο στο Κιτσμπίελ της Αυστρίας για την προετοιμασία και ανάλογα με τη θέση που θα τερματίσει η ομάδα, θα οριστικοποιήσουν τις ημερομηνίες.

Νίκος Μάρκου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube