Δεν αντιμετώπισε προβλήματα κόντρα στην Μπέιρα Μαρ η Πόρτο. Οι «δράκοι» επικράτησαν με 3-0 της ομάδας που συμπλήρωσε εκατό χρόνια ζωής, στο «Ντραγκάο», στη δεύτερη αγωνιστική της τρίτης φάσης του πορτογαλικού Λιγκ Καπ και βρέθηκαν ξανά στην κορυφή του πρώτου ομίλου με «2 στα 2». Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι έμειναν στην τελευταία θέση χωρίς πόντο. Οι δυο φορές πρωταθλητές Ευρώπης ήταν σαφώς ανώτεροι και απέδειξαν τη διαφορά κλάσης που τους χωρίζει, χάρη στα τέρματα των Βάλτερ στο 8’, Ράφαελ στο 18’ και Φερνάντο στο 39’.


Η σύνθεση της Πόρτο: Ελτον, Φουσίλε, Μαϊκόν, Οταμέντι, Ράφαελ, Μουτίνιο (46' Ρούμπεν Μίκαελ), Φερνάντο (73' Μπελούτσι), Σόουζα, Χουλκ (46' Μαριάνο Γκονζάλεζ), Βάλτερ, Ροντρίγκεζ


Πιο δύσκολα ήταν τα πράγματα για την Μπενφίκα κόντρα στην Ολιανένεσε. Οι «αετοί» της Λισαβόνας νίκησαν με 3-2 την αντίπαλό τους στο «Ντα Λουζ» και σημείωσαν το απόλυτο στον δεύτερο όμιλο. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι γνώρισαν τη δεύτερη ήττα τους. Οι Λουζιτανοί έκαναν ότι ήθελαν επιθετικά, όμως αντιμετώπισαν προβλήματα στην άμυνα και σκόραραν με τους Γκαρσία στο 13’, Γιάρα στο 22’ και Σάλβιο στο 71’. Για την Ολιανέσε, ισοφάρισαν προσωρινά οι Τζαλμίρ στο 43’ και Ντουάρτε με πέναλτι στο 57’.


Η σύνθεση της Μπενφίκα: Μορέιρα, Μάξι Περέιρα, Σίντνεϊ, Ροντερίκ, Νταβίντ Λουίζ, Τσάβι Γκαρσία, Μενέζες (89' Αϊρτον), Αϊμάρ (65' Γκαϊτάν), Θέσαρ Πεϊσότο (65' Σάλβιο), Γιάρα, Καρντέκ


Σάρωσε τη Ζιλ Βιθέντε της δεύτερης κατηγορίας η Νασιονάλ στη Μαδέιρα με 4-1 και βρίσκεται στην κορυφή του πρώτου γκρουπ, παρέα με την Πόρτο. Δύσκολη νίκη για τη Μαρίτιμο κόντρα στην Αβες της δεύτερης κατηγορίας με 2-1 στην έδρα της, την έφερε στη δεύτερη θέση του δεύτερου γκρουπ. Με το ζόρι επικράτησε η Γκιμαράες εντός έδρας 1-0 της Αρούκα της τρίτης κατηγορίας και πήρε την πρώτη της νίκη στο τρίτο γκρουπ. «Σοκ» για τη Ναβάλ, που παραχώρησε 2-2 στην Εστορίλ της δεύτερης κατηγορίας και κινδυνεύει να μείνει εκτός διοργάνωσης.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube