Στο κλειστό του Ελληνικού θα διεξαχθεί εκτός απροόπτου και ο φετινός τελικός του Κυπέλλου μπάσκετ, σύμφωνα με πληροφορίες του www.sport-fm.gr. Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της ημιτελικής φάσης (Παναθηναϊκός-Άρης 87-58 και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 60-79) δεν αφήνουν περιθώρια για εκπλήξεις στους επαναληπτικούς που θα γίνουν στις 9 Φεβρουαρίου και ο τελικός «αιωνίων» για τέταρτη συνεχή χρονιά είναι αναπόφευκτος.

Όλα δείχνουν πως και φέτος ο πρώτος τίτλος της χρονιάς θα κριθεί στο γήπεδο του Ελληνικού, στις 6 Μαρτίου. Το πρόβλημα με τον ηλεκτρονικό πίνακα, που ταλαιπώρησε την ΑΕΚ και τους φιλοξενούμενούς της τις τελευταίες εβδομάδες, θα επιδιορθωθεί εγκαίρως, ενώ υπάρχουν διαβεβαιώσεις από τους ανθρώπους του γηπέδου ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη θέρμανση του κλειστού.

Μετά και την (τυπική όπως φαίνεται) ανάδειξη του ζευγαριού του τελικού, θα οριστεί σύσκεψη για τα εισιτήρια που θα μοιραστούν οι δύο ομάδες και τα μέτρα ασφαλείας. Το πιθανότερο είναι να οδηγηθούμε και πάλι σε έναν τελικό για λίγους, αφού δύσκολα οι αστυνομικές αρχές θα επιτρέψουν να διατεθούν περισσότερα από 750 εισιτήρια για κάθε ομάδα, όπως συνέβη πέρυσι. Όσο για το σενάριο να ακολουθηθεί το μοντέλο του βόλεϊ και το γήπεδο να γεμίσει με μαθητές ή αθλητές των τμημάτων υποδομής των δύο συλλόγων, δεν αναμένεται να προχωρήσει υπό τον φόβο να καταλήξουν τα εισιτήρια σε... λάθος χέρια ή να γίνουν επεισόδια εκτός γηπέδου.

Αν πάντως επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και ο Ολυμπιακός κάνει από την ερχόμενη σεζόν έδρα του το κλειστό του Ελληνικού αποχωρώντας από το ΣΕΦ, ίσως φέτος να είναι η τελευταία μονομαχία των δύο «αιωνίων» στο συγκεκριμένο γήπεδο...

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube