Μία πολύ σημαντική «μεταγραφή» ετοιμάζεται να κάνει η εθνική ομάδα της Ισπανίας. Ο Σερζ Ιμπάκα, που εντυπωσιάζει στο ΝΒΑ με την Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, σε λίγους μήνες θα αποκτήσει ισπανική υπηκοότητα κι έχει εκφράσει την επιθυμία να ενισχύσει τους «φούριας ρόχας».

Ο Κονγκολέζος πάουερ φόργουορντ/σέντερ (2,08μ.) έχει καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να γίνει «Ισπανός» και μπορεί να λάβει μέρος ακόμη και στο Ευρωμπάσκετ του 2011. «Είναι όνειρο για μένα να αγωνιστώ στην εθνική Ισπανίας και ίσως σύντομα γίνει πραγματικότητα. Ελπίζω όλα να πάνε καλά», δήλωσε ο Ιμπάκα.

Ο Αφρικανός άσος γεννήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 1989 στο Κονγκό και η Θάντερ τον επέλεξε στο νούμερο «24» των ντραφτ του 2008. Φέτος, στη δεύτερη χρονιά του στο ΝΒΑ, έχει 9,8 πόντους, 6,6 ριμπάουντ και 2,2 τάπες σε 26 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Ο Ιμπάκα έχει ζήσει αρκετά χρόνια στην Ισπανία, καθώς αγωνίστηκε στην ομάδα Νέων της Μπανταλόνα και εν συνεχεία στη Μανρέσα. «Για μένα η Ισπανία είναι το δεύτερο σπίτι μου. Τη λατρεύω. Στις ΗΠΑ βρίσκομαι για δουλειά, αλλά θέλω να ζήσω στην Ισπανία», τόνισε ο ίδιος.

Πάρτε μια ιδέα για το τι εστί Ιμπάκα:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube