Ζωντανή στο κόλπο της παραμονής στην Σουπερλίγκα έμεινα η ΑΕΛ, επικρατώντας του Ηρακλή με 2-1. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης από το www.sport-fm.gr.

Στο ντεμπούτο του Νίκου Κωστένογλου στον πάγκο της, η ΑΕΛ αντιμετώπισε την ομάδα ενός παλιού «αγαπημένου», του Μαρίνου Ουζουνίδη. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Μπλάζεκ στο 2', ο "Γηραιός" ισοφάρισε με τον Βέλλιο στο 37' αλλά το νέο απόκτημα των "βυσσινί", Τσιμπάμπα έδωσε την νίκη, γεγονός που έχει να πανηγυρίσει η θεσσαλική ομάδα από την όγδοη αγωνιστική.

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης από το www.sport-fm.gr.



90'+4 Λήξη της αναμέτρησης.

90'+1 Παιχνίδια της μπάλας στην περιοχή της ΑΕΛ, η οποία φτάνει στα πόδια του Σολτάνι αλλά ο Αλγερινός σουτάρει ψηλά άουτ.

90' Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων.

88' Κίτρινη κάρτα για τον Βουτσιά.

81’Αλλαγή για τη Λάρισα Στη θέση του Μετίν ο Βελάσκο

80' ΓΚΟΛ 2-1 η ΑΕΛ. Ο Σίμιτς γέμισε με φάουλ στην περιοχή και ο Τσιμπάμπα κρέμασε εντυπωσιακά με κεφαλιά τον Ελευθερόπουλο.

78’ Κίτρινη κάρτα στον Ντάνι.

73’ Αναγκαστική αλλαγή για τον Ηρακλή. Στη θέση του Παπαστεριανού ο Ηλιάδης.

72’ Αλλαγή για τη Λάρισα. Στη θέση του Βενετίδη ο Κανόμπιο.

67' Αλλαγή για τον Ηρακλή. Στη θέση του Γκαρσία ο Μάρα.

58’ Διαγώνιο σουτ του Μετίν από αριστερά, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ελευθερόπουλου, χωρίς να προλάβει ο Κουζέν με προβολή να τη στείλει στα δίχτυα.

55’ Κάθετη για τον Βέλλιο, αυτός γυρίζει στην περιοχή, πλασέ στην κίνηση από τον Πίτου Γκαρσία φεύγει άουτ.

49’ Πέναλτι ζητάει η Λάρισα σε ένα μαρκάρισμα του Λίμα στον Μετίν. Ο Τούρκος επιθετικός της ΑΕΛ ζήτησε πέναλτι, ωστόσο ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι. Η φάση δεν είναι ξεκάθαρη, αλλά σίγουρα δεν ανήκει στις περιπτώσεις που λέμε… «καθαρό πέναλτι».

46' Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου

45+2’ Τέλος πρώτου μέρους.

37' ΓΚΟΛ 1-1 για τον Ηρακλή. Έπειτα από αλλεπάλληλα λάθη της άμυνας της ΑΕΛ, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Βέλλιου, ο οποίος με ένα ψύχραιμο πλασέ στην «ανοιχτή» γωνία της εστίας του Τσοντοφάλσκι, ισοφάρισε για τον «Γηραιό».

36' Κίτρινη κάρτα στον Γκαρσία.

36' Κίτρινη κάρτα στον Χοσέμι

36' Κίτρινη κάρτα στον Μετίν.

34' Ένταση στον αγωνιστικό χώρο μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων. Η σπίθα ήταν το σκληρό μαρκάρισμα του Βενετίδη στον Ντάνι και η "φωτιά" άναψε με τον Μετίν και τον Χοσέμι. Τελικώς, τα πνεύματα ηρέμησαν.

32’ Ευκαιρία για τον Ηρακλή. Έπειτα από κόρνερ του Λίμα και λάθος έξοδο του Τσοντοφάλσκι, ο Βενετίδης έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή, πριν προλάβει κάποιος παίκτης των φιλοξενούμενων να τη στείλει στα δίχτυα.

30' Κίτρινη κάρτα στον Κατσιαρό.

21' Κίτρινη κάρτα στον Λίμα

17’ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Μπλάζεκ βγήκε στην αντεπίθεση, έπειτα από καταπληκτική σέντρα του Σίμιτς, αλλά ενώ είχε φτάσει απέναντι από τον Ελευθερόπουλο, τελείωσε τη φάση με ένα πολύ κακό πλασέ και η μπάλα κατέληξε άουτ.

16’ Αν και η ΑΕΛ μπήκε από πολύ νωρίς μπροστά στο σκορ, οι αμυντικές της αδυναμίες είναι ορατές με αποτέλεσμα ο «Γηραιός» να έχει πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ωστόσο, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, οι φιλοξενούμενοι αν και… ψάχνονται, δεν έχουν βρει τον τρόπο να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Τσοντοφάλσκι.

12’ Καλή κάθετη μπαλιά από τον Πίτου Γκαρσία, ο Σίσιτς δεν κατάφερε να προλάβει με προβολή την μπάλα και να γίνει απειλητικός για την εστία των γηπεδούχων.

2' ΓΚΟΛ 1-0 η Λάρισα. Γκολ με το καλημέρα για τους γηπεδούχους. Έπειτα από ένα τραγικό λάθος του Ελευθερόπουλου, ο οποίος δεν κατάφερε να μπλοκάρει, η μπάλα πήγε στα πόδια του Μπλάζεκ που πλάσαρε σε κενή εστία και άνοιξε το σκορ.

1' Έναρξη της αναμέτρησης



Λάρισα (Νίκος Κωστένογλου): Τσοντοφάλσκι, Βενετίδης (72' Κανόμπιο), Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Ταλ, Σίμιτς, Ιγκλέσιας, Κατσιαρός, Μπλάζεκ, Μετίν (81' Βελάσκο).

Στον πάγκο: Αμπάρης, Κολοβέτσιος, Πούρι, Ρέντζας, Τσιμπάμπα

Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Λίμα, Αραμπατζής, Κατσικάς, Χοσέμι, Πίτου (67' Μάρα), Ντάνι, Παπαστεριανός (74' Ηλιάδης), Σολτάνι, Βέλλιος, Σίσιτς.

Στον πάγκο: Μπαντής, Κυριαζής, Κανακούδης, Βουτσιάς, Καρλίνιος



Ο Ηρακλής μπήκε πολύ δυνατά φέτος στο πρωτάθλημα, ήταν η ομάδα που είχε κλέψει την παράσταση στις πρώτες αγωνιστικές και η ΑΕΛ ήταν ένα από τα «θύματά» του. Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής υποδέχτηκε στην έδρα του τους «βυσσινί» και κατάφερε να πάρει το τρίποντο έπειτα από αυτογκόλ του Κουζέν στο 29’ της αναμέτρησης.



* Στο πλαίσιο της προηγούμενης αγωνιστικής, η Λάρισα έπαιζε έναν από τους «τελικούς» της, κόντρα στην Καβάλα εκτός έδρας, αλλά για ακόμη μία φορά, παρά τις προσδοκίες του κόσμου της, γνώρισε την ήττα. Φιλοξενήθηκε στην Καβάλα από την ομώνυμη ομάδα και ηττήθηκε με σκορ 1-0 από τους «αργοναύτες». Έπειτα από αυτό το ματς, ο Άντερσεν αποτέλεσε παρελθόν για τους «βυσσινί» και στη θέση του προσλήφθηκε ο Κωστένογλου. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη κατάφερε να πάρει μία μεγάλη νίκη κόντρα στον φορμαρισμένο Ατρόμητο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube