Σχετικά εύκολα οι δυο «μεγάλοι» του πορτογαλικού ποδοσφαίρου κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση από τα προημιτελικά του Κυπέλλου της χώρας και ετοιμάζονται για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, Η περυσινή πρωταθλήτρια Μπενφίκα σάρωσε με 5-0 την Ολιανένσε στο «Ντα Λουζ» και έδειξε πως βρίσκεται σε ιδανική αγωνιστική κατάσταση αυτή την εποχή. Σκόρερ των Λουζιτανών ήταν οι Σαβιόλα στο 20’, Σάλβιο στο 27’, Καρντόζο στο 40’ και στο 81’ και Λουιζάο στο 62’.


H σύνθεση της Μπενφίκα: Ζούλιο Σέζαρ, Ρούμπεν Αμορίμ, Λουιζάο, Νταβίντ Λουίζ, Φάμπιο Κοεντράο (78' Μάξι Περέιρα), Αϊρτον, Σάλβιο, Κάρλος Μάρτινς (46' Αϊμάρ), Γκαϊτάν, Σαβιόλα (64' Καρντέκ), Καρντόζο


Λίγο πιο δύσκολα επικράτησε η Πόρτο της Πινιαλνοβένσε της δεύτερης κατηγορίας. Οι «δράκοι» νίκησαν με 2-0 στο «Ντραγκάο» στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης και συνεχίζουν την «προέλασή» τους και στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση. Σκόρερ των δυο φορές πρωταθλητών Ευρώπης ήταν ο Χουλκ στο 78’ και στο 92’.


Η σύνθεση της Πόρτο: Κίεζεκ, Σαπουνάρου, Μαϊκόν, Ρολάντο, Εμίλιο Ράφαελ, Φερνάντο, Ρούμπεν Μίκαελ (45' +2' Γκουαρίν), Μπελούτσι, Ροντρίγκεζ (80' Βάλτερ), Χουλκ, Μαριάνο Γκονζάλες (54' Βαρέλα)


Όσον αφορά την Ακαντέμικα, δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει με 3-1 της Ουνιόν Μαδέιρα της τρίτης κατηγορίας στην έδρα της και να πάρει μια ιστορική πρόκριση. Σκόρερ των νικητών ήταν οι Γκόμες στο 42’ και 62’ και Εντερ στο 95’.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube