Στο πλαίσιο της φετινής έκθεσης CES (Consumer Electronics Show 2011), η Sony Electronics ανακοίνωσε νέα, καινοτόμα προϊόντα με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο, καθώς και υπηρεσίες και συναρπαστικές προτάσεις για τους καταναλωτές στο χώρο του 3D.

Δίνοντας σάρκα και οστά στη φιλοσοφία «make.believe», το περίπτερο της Sony ανέδειξε τη μοναδική ικανότητα της εταιρείας να συνδυάζει την υψηλή τεχνολογία, τα προϊόντα, το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες για να προσφέρει στον καταναλωτή την απόλυτη ψυχαγωγική εμπειρία.

Η Sony παρουσίασε στη φετινή CES μια τεράστια γκάμα προϊόντων, από full high-definition LCD τηλεοράσεις BRAVIA® με δυνατότητες 3D, συστήματα home audio/ video με δυνατότητες 3D Blu-ray Disc™ και σύνδεση με τη Sony Internet Television από την Google TV, μέχρι φωτογραφικές μηχανές Cyber-shot®, βιντεοκάμερες Handycam®, προσωπικούς υπολογιστές VAIO®, e-readers και πολλά ακόμα. Εκτός από την επίδειξη των νέων αυτών προϊόντων, η συμμετοχή της Sony διαμορφώνεται με βάση την επιθυμία των καταναλωτών για networking και συνδεσιμότητα, δημιουργώντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία σε όλες τις πλατφόρμες, τις συσκευές και τις εφαρμογές της.

«Φέτος οι καταναλωτές θα ξεχωρίσουν πολλά καινούργια, εκπληκτικά προϊόντα με δυνατότητες σύνδεσης, αλλά και υπηρεσίες, μαζί με καινοτόμες τεχνολογίες εστιασμένες στο μέλλον», σημείωσε ο Sir Howard Stringer, Πρέεδρος & CEO της Sony. «Είναι μια πρόταση προς τους καταναλωτές, την οποία δεν μπορεί να κάνει καμιά άλλη εταιρεία και αποτελεί μια εντυπωσιακή, χειροπιαστή μαρτυρία για τη δύναμη και το όραμα της Sony».

Η τηλεόραση επαναπροσδιορίζεται

Η καινούργια σειρά τηλεοράσεων BRAVIA HDTV της Sony για ακόμη μια φορά επαναπροσδιορίζει την έννοια της τηλεόρασης στους καταναλωτές, παρουσιάζοντας νέες καινοτόμες συσκευές οι οποίες επιτρέπουν την ενεργή συμμετοχή του θεατή, βασιζόμενη στις ήδη υπάρχουσες 3D συσκευές με δυνατότητα σύνδεσης στο ίντερνετ. Η σειρά τηλεοράσεων BRAVIA LCD HDTV του 2011 περιλαμβάνει 16 νέα μοντέλα με 3D δυνατότητες και 22 μοντέλα με δυνατότητα σύνδεσης στο ίντερνετ. Συνολικά, μέσα στο 2011, θα παρουσιαστούν 27 νέα μοντέλα BRAVIA.

Το «Video On Demand Powered by Qriocity» είναι μια υπηρεσία ταινιών με άμεση πρόσβαση στις τελευταίες επιτυχίες του Χόλιγουντ και το «Music Unlimited powered by Qriocity» είναι μια ψηφιακή υπηρεσία μουσικής στο διαδίκτυο, η οποία παρέχει στους φίλους της μουσικής πρόσβαση σε ένα συνεχώς αυξανόμενο κατάλογο που περιλαμβάνει πάνω από έξι εκατομμύρια μουσικά κομμάτια από όλο τον κόσμο και από εταιρείες μεγάλου βεληνεκούς.

Η 3D σειρά KDL-HX820 είναι σημείο αναφοράς των νέων BRAVIA με εκπληκτική full HD (1080p) ποιότητα εικόνας που διαθέτει Dynamic Edge οπίσθιο φωτισμό LED για εξαιρετική αντίθεση. Η σειρά, η οποία περιλαμβάνει μοντέλα 55 και 46-ιντσών, διαθέτει έναν ενσωματωμένο πομπό 3D, ενσωματωμένο Wi-Fi ® (802.11n) και είναι συμβατή με το Skype. Αναβαθμισμένη επεξεργαστική ισχύς παρέχεται από τον ψηφιακό επεξεργαστή δύο τσιπ X-Reality PRO Engine, που χρησιμοποιεί μια τεράστια βάση δεδομένων «ιδανικού» σήματος και συγκρίνει τα εισερχόμενα σήματα βίντεο pixel-by-pixel για να προσφέρει ζωντανές και λεπτομερείς φωτογραφίες.

Η νέα σειρά ενισχύεται από τη Sony Internet TV, την πρώτη διαδικτυακή TV στον κόσμο από το Google TV, η οποία παρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Πρωτοπορώντας στη νέα εποχή των διαδικτυακών τηλεοράσεων, η Sony Internet TV συνδυάζει άψογα τη λειτουργία αναζήτησης στο ίντερνετ, με διάφορα τηλεοπτικά προγράμματα. Με πληκτρολόγιο υπέρυθρης τεχνολογίας (IR) και εφαρμογή χειρισμού μέσω συσκευής κινητού, η Sony Internet TV είναι μια απλή και ισχυρή συσκευή που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία του ψηφιακού και του τηλεοπτικού κόσμου.

Ολοκληρωμένη λύση 3D για έναν τρισδιάστατο κόσμο

Η HDR-TD10 3D βιντεοκάμερα της Sony, είναι η πρώτη βιντεοκάμερα στον κόσμο με δυνατότητα εγγραφής σε «διπλό» Full HD 3D ή 1920 Χ 1080 επί δύο. Διαθέτει ενσωματωμένο ένα διπλό σύστημα οπτικών, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα βασικά του στοιχεία εις διπλούν: διπλοί φακοί Sony G, διπλοί αισθητήρες «Exmor R» CMOS και διπλοί επεξεργαστές εικόνας «BIONZ».

Για όσους δημιουργούν υλικό στη μπλογκόσφαιρα, η Sony συνεχίζει να καινοτομεί στις βιντεοκάμερες τσέπης, αποκαλύπτοντας τη Bloggie 3D (MHS-FS3), την πρώτη HD 3D βιντεοκάμερα τσέπης.

Η νέα σειρά Cyber-Shot συνεχίζει να εξελίσσει τις ψηφιακές μηχανές επιτρέποντας στους καταναλωτές να τραβήξουν εύκολα φωτογραφίες αντίστοιχης ποιότητας με τις DSLR, εκπληκτικές φωτογραφίες 3D και υψηλής ποιότητας Full HD βίντεο.

VAIO
Τα νέα τρισδιάστατα VAIO της σειράς F της Sony είναι σχεδιασμένα για όσους ζητούν τα πάντα στην κινητή ψυχαγωγία και λειτουργικότητα. Τα laptop της σειράς F διαθέτουν ενσωματωμένο έναν 3D πομπό και περιλαμβάνουν ενεργά 3D γυαλιά, επιτρέποντας σε όσους παρακολουθούν να απολαύσουν τρισδιάστατες ταινίες και εικόνες σε full HD ανάλυση 1080p στην 16 ιντσών, υψηλής αντίθεσης στην ευρεία οθόνη τους.

Filmy
Όταν το PS3®*3 *4 είναι συνδεδεμένο με μία τηλεόραση, το «Filmy» επιτρέπει στο χρήστη να οργανώσει και να απολαύσει βίντεο AVCHD τα οποία έχουν γυριστεί με οποιαδήποτε φωτογραφική μηχανή ή βιντεοκάμερα «Handycam», «Cyber-shot», ή «α» *5. Συνδέοντας μια κάμερα Sony με δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε φορμά AVCHD στο PS3® με ένα καλώδιο USB, ο χρήστης μπορεί να απολαμβάνει τα υψηλής ευκρίνειας βίντεο με τον υψηλής ταχύτητας επεξεργαστή του PS3®, αλλά και να τα οργανώσει με όποιο τρόπο επιθυμεί. Με το «Filmy», η Sony σας προσφέρει περισσότερες εύκολες και διασκεδαστικές επιλογές για να προβάλλετε τα δικά σας, προσωπικά AVCHD βίντεο.
Κύρια χαρακτηριστικά:
1. Υψηλό επίπεδο χρηστικότητας για ομαλή προβολή βίντεο AVCHD
2. Οργάνωση βίντεο AVCHD για οποιαδήποτε χρήση
3. Εύκολη αναπαραγωγή βίντεο AVCHD με τη λειτουργία «Digest Play»
Βασικές προδιαγραφές
- Υποστηριζόμενο format: AVCHD
- Υποστηριζόμενο σύστημα αρχειοθέτησης: FAT32

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube