Στο τελευταίο δεκάλεπτο «καθάρισε» τη Λεϊρία η Μπενφίκα. Οι «αετοί» της Λισαβόνας νίκησαν με 3-0 στην έδρα της αντιπάλου τους, στον αγώνα που ολοκλήρωσε τη 15η αγωνιστική της Superliga και μείωσαν στους οκτώ τους βαθμούς της διαφοράς που τους χωρίζουν από την πρωτοπόρο Πόρτο στη δεύτερη θέση, όμως δύσκολα θα καταφέρουν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην τέταρτη θέση, που οδηγεί στο Europa Leaguue, όμως έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν την πρώτη δυάδα. Σκόρερ των Λουζιτανών ήταν οι Σαβιόλα στο 27’, Γκαϊτάν στο 80’ και Καρντόζο στο 92’.


Η σύνθεση της Μπενφίκα: Ρομπέρτο, Λουϊζάο, Φάμπιο Κοεντράο, Μάξι Περέιρα, Νταβίντ Λουίζ, Τσάβι Γκαρσία, Μάρτινς (71' Ρούμπεν Αμορίμ), Γκαϊτάν (84' Μενέζες), Σάλβιο, Σαβιόλα (87' Τζάρα), Καρντόζο


Ήττα-«σοκ» για την Γκιμαράες από την ουραγό Ναβάλ με 2-1 εντός έδρας, της στέρησε τη δυνατότητα να ξεφύγει από τους «διώκτες» της στο «κυνήγι» της Ευρώπης και έδωσε τη δυνατότητα στους νικητές να ελπίζουν, έστω και στο «θαύμα». «Έβγαλαν τα μάτια τους» Νασιονάλ και Μπέιρα Μαρ στην προσπάθεια να πλησιάσουν τις ευρωπαϊκές θέσεις, μένοντας στο 0-0 στη Μαδέιρα. Έβαλε σε «περιπέτειες» τη Ρίο Αβε η Ολιανένσε, με το 1-0 στην έδρα της πρώτης. Δεν κατάφεραν να σκοράρουν Ακαντέμικα-Πάσος Φερέιρα, με τους γηπεδούχους να μένουν τρεις βαθμούς πίσω από τις ευρωπαϊκές θέσεις.



Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/1

Πορτιμονένσε-Σετούμπαλ 3-4

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/1

Πόρτο-Μαρίτιμο 4-1

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μπράγκα 2-1

ΚΥΡΙΑΚΗ 9/1

Ακαντέμικα-Πάσος Φερέιρα 0-0

Νασιονάλ-Μπέιρα Μαρ 0-0

Ρίο Αβε-Ολιανένσε 0-1

Γκιμαράες-Ναβάλ 1-2

Λεϊρία-Μπενφίκα 0-3


Δείτε εδώ τη βαθμολογία.


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube