Σημαντικά παιχνίδια για την έξοδο στην Ευρώπη και την παραμονή στην κατηγορία, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 33ης και προτελευταίας αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Η «αυλαία», ανοίγει το Σάββατο με την σούπερ αναμέτρηση, ανάμεσα στην Νασιονάλ και τη Μποαβίστα. Τα υπόλοιπα ματς διεξάγονται την Κυριακή, με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας να δοκιμάζεται στην έδρα της Ρίο Άβε και την Μπενφίκα να υποδέχεται τη Σετουμπάλ.

Το Σάββατο το βράδυ, Νασιονάλ και Μποαβίστα, διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους, με στόχο την κατάκτηση της πέμπτης θέσης. που οδηγεί στο κύπελλο UEFA. Οι γηπεδούχοι, βρίσκονται στην έκτη θέση με 48 βαθμούς, έναν λιγότερο από την φιλοξενούμενη Μποαβίστα, που με νίκη αποκτά σημαντικό ευρωπαϊκό προβάδισμα.

Όσο αναφορά την Κυριακή, το ενδιαφέρον στρέφεται στα εισιτήρια που θα οδηγήσουν στο Champions League, καθώς και σε αυτά της παραμονής στην μεγάλη κατηγορία. Η 3η στη βαθμολογία Μπενφίκα, του δικού μας Γιώργου Καραγκούνη, φιλοξενεί τη Σετούμπαλ με αποκλειστικό στόχο την κατάκτηση των τριών βαθμών, η οποία σε συνάρτηση με «γκέλα» της Σπόρτινγκ, θα την φέρει στην δεύτερη θέση και την απευθείας έξοδο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Από την άλλη, τα «λιοντάρια» έχουν πιο δύσκολη αποστολή, αφού «κοντράρονται» εκτός έδρας τη Ρίο Αβε, που «μάχεται» για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Η Γκιμαράες, αντιμετωπίζει την ήδη πρωταθλήτρια Πόρτο στο «Ντραγκάο» και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την αδιαφορία της, για να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα την φέρει πιο κοντά στην παραμονή στην κατηγορία. Σπουδαίας σημασίας και η αναμέτρηση της Ναβάλ με τη Λεϊρια, όπου οι γηπεδούχοι «καίγονται» για τη νίκη. «Σφαγή» αναμένεται στο «Αβενίδα ντο Ρεστέλο», όπου αναμετρώνται Μπελενένσες και Ακαντέμικα, με τη νικήτρια να εξασφαλίζει και μαθηματικά την παραμονή της στη Superliga.

Tην ίδια ώρα, η Πάκος Φερέιρα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την αδιάφορη Μαριτίμο και θα κυνηγήσει το «τρίποντο», που θα της εξασφαλίσει την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία και τη νέα χρονιά. Βαθμολογικά αδιάφορη η αναμέτρηση της Αμαδόρα με την Πενιαφέλ, μιας και οι φιλοξενούμενοι έχουν ήδη υποβιβαστεί.

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής:


Σάββατο 29/4/2006

21:00 Νασιονάλ - Μποαβίστα


Κυριακή 30/4/2006

20:30 Πόρτο - Γκιμαράες

20:30 Μπενφίκα - Σετούμπαλ

20:30 Αμαδόρα - Πεναφιέλ

20:30 Μπράγκα - Ζιλ Βιθέντε

20:30 Μπελενένσες - Ακαντέμικα

20:30 Ναβάλ - Λεϊρία

20:30 Μαρίτιμο - Πάκος Φερέιρα

22:00 Ρίο Αβε - Σπόρτινγκ Λ.


Η βαθμολογία της Superliga.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχάρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube