Άλλη μια νίκη που την έφερε πιο κοντά στον τίτλο πήρε η Πόρτο, που επικράτησε με 1-0 της Λεϊρία στο "Ντραγκάο", συνεχίζοντας την ξέφρενή της πορεία. To γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Αντριάνο στο 44ο λεπτό, ενώ για τα 10 τελευταία λεπτά αγωνίσθηκαν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Λούτσο Γκονζάλες. Μετά τη νέα νίκη των "δράκων", κρίθηκε σ’ ένα μεγάλο βαθμό ο τίτλος στην Superliga. Έτσι, τα βλέμματα πλέον «στρέφονται» στην ομάδες που «παλεύουν» για τη σωτηρία. Το παιχνίδι που κλείνει την αγωνιστική, διεξάγεται την Δευτέρα το βράδυ ανάμεσα στην Μπράγκα και την Πάκος Φερέιρα.

Η αυλαία της 31ης αγωνιστικής στην Πορτογαλία, «άνοιξε» με την αναμέτρηση της Μπελενέσες με την Σετουμπάλ, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν με 3-1. Ο Μεγιόνγκ, βρέθηκε σε εκπληκτική μέρα και σημείωσε και τα τρία γκολ της ομάδας του (13’, 41’, 54’), ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε μειώσει ο Ριμπέιρο στο 49ο λεπτό.

Τα παιχνίδια της αγωνιστικής:

Γκιμαράες-Πεναφιέλ

Άσημα τα πράγματα για την Γκιμαράες, αφού η ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από την Λεϊρία εκτός έδρας, την άφησε στον «πάτο» της βαθμολογίας και σίγουρα τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά δύσκολα ως αναφορά στην παραμονή στην κατηγορία. Η νίκη απέναντι στην «ουραγό» Πεναφιέλ αποτελεί μονόδρομο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν μπορούν να υπολογίζουν στις υπηρεσίες του βασικού μέσου Νέκα.

Η Πεναφιέλ, παλεύει όλους τους αγώνες και το έδειξε και την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην Μποαβίστα, όπου απέσπασε λευκή ισοπαλία. Επιστρέφουν οι μέσοι Αμάρο και Ζε Ρουί, ενώ δεν θα αγωνιστούν ο αμυντικός Μπερβίλ και ο μέσος Μπαριουνέβο.


Ναβάλ-Ζιλ Βιθέντε

Ένα από τα ματς όπου το αποτέλεσμά του μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στον βαθμολογικό πίνακα. Ναβάλ και Ζιλ Βιθέντε με διαφορετικές πιθανότητες, «κοντράρονται» για την παραμονή στην κατηγορία με τους γηπεδούχους να βρίσκονται φυσικά σε καλύτερη μοίρα. Η Ναβάλ δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του βασικού αμυντικού Φερνάντο λόγω τιμωρίας. Όσο αναφορά τη Ζιλ Βιθέντε, προέρχεται από εντός έδρας ισοπαλία με την Αμαδόρα και παραμένει στους 30 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από την ομάδα που υποβιβάζονται. Οι φιλοξενούμενοι, θα ενισχυθούν από τις επιστροφές των βασικών μέσων Τιάγκο και Μπράϊμα.


Μαρίτιμο-Νασιονάλ

Η Μαρίτιμο, θα μπορούσε την προηγούμενη αγωνιστική να έχει κάνει το μεγάλο βήμα για την παραμονή στην κατηγορία, αν άντεχε μέχρι τέλους στο «Ντα Λουζ» απέναντι στην Μπενφίκα. Όμως, και η ισοπαλία δεν ήταν καθόλου άσχημο αποτέλεσμα. Από την πλευρά της, η Νασιονάλ διέλυσε την Μπελενένσες και θα παραταχθεί κόντρα στην Μαρίτιμο με σκοπό τη νίκη η οποία θα την φέρει πιο κοντά στην ευρωπαϊκή έξοδο. Ο μέσος Ζουλιάνο επιστρέφει στην βασική ενδεκάδα.


Μποαβίστα-Μπενφίκα

Η Μπενφίκα «σκόνταψε» εντός έδρας με την Μαρίτιμο την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά παρόλα αυτά η Μπράγκα δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί και έτσι το κακό ήταν μικρό για τους «αετούς». Τώρα πρέπει να περάσει με καλό αποτέλεσμα από την έδρα της Μποαβίστα αν θέλει να διατηρήσει την απόστασή της από την 4η θέση. Ο Νούνο Γκόμες παραμένει τραυματίας ενώ επιστρέφει ο αμυντικός Άντερσον. Από την πλευρά της η Μποαβίστα η οποία την τελευταία πενταετία δεν έχει ηττηθεί από την Μπενφίκα εντός έδρας, δεν κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες ούτε κόντρα στην ουραγό Πεναφιέλ. Ο βασικός αμυντικός Σίλβα είναι τιμωρημένος ενώ επιστρέφει ο μεοσεπιθετικός Ζοσέ.


Αμαδόρα-Σπόρτινγκ

Κατήφεια υπάρχει στο «στρατόπεδο» της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, μιας και στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς, κόντρα στην Πόρτο, η ομάδα δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ηττήθηκε, χάνοντας παράλληλα και μεγάλο μέρος των ελπίδων της για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μοναδικό πρόβλημα για τον αγώνα με την Αμαδόρα, είναι η τιμωρία του Σα Πίντο. Από την πλευρά της, η Αμαδόρα έρχεται από δυο θετικά αποτελέσματα και «ψάχνουν» κάτι καλό κόντρα στα «λιοντάρια». Επιστρέφει ο μέσος Έμερσον ενώ θα λείψουν ο επιθετικός Μανού και ο αμυντικός Αμορεϊρίνια.


Μπράγκα-Πάκος Φερέιρα

Την «πάτησε» η Μπράγκα την προηγούμενη αγωνιστική, αφού δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την «γκέλα» της Μπενφίκα, ούτως ώστε να μειώσει την απόστασή της από την 3η θέση η οποία οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή την αγωνιστική, υποδέχεται την Πάκος Φερέιρα, με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο ενώ περιμένει και απώλειες των «αετών» της Λισαβόνας. Στην αντίπερα «όχθη», η Πάκος Φερέιρα πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα απέναντι στην Ρίο Αβε όμως η προσπάθεια παραμονής συνεχίζεται. Πέρα από την απουσία του αμυντικού Έμερσον, δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα στους φιλοξενούμενους.

To πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής:


14/4/2006 19:15 ΜΠΕΛΕΝΕΝΣΕΣ - ΣΕΤΟΥΜΠΑΛ 3-1

14/4/2006 21:45 ΠΟΡΤΟ - ΛΕΪΡΙΑ 1 - 0

15/4/2006 18:00 ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ - ΠΕΝΑΦΙΕΛ

15/4/2006 18:00 ΝΑΒΑΛ - ΖΙΛ ΒΙΘΕΝΤΕ

15/4/2006 18:00 ΡΙΟ ΑΒΕ - ΑΚΑΝΤΕΜΙΚΑ

15/4/2006 21:15 ΑΜΑΔΟΡΑ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΣΑΒΟΝΑΣ

15/4/2006 23:15 ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ

16/4/2006 20:00 ΜΑΡΙΤΙΜΟ - ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΑΔΕΪΡΑ

17/4/2006 22:30 ΜΠΡΑΓΚΑ - ΠΑΚΟΣ ΦΕΡΕΪΡΑ


Η βαθμολογία στη Superliga.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχάρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube