«Μάχη» για την 3η προνομιούχο θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, θα δοθεί το Σάββατο το βράδυ στο «Ντα Λουζ», ανάμεσα στην Μπενφίκα και την Μπράγκα, για την 28η αγωνιστική της Superliga. Οι πρωτοπόροι «δράκοι» δοκιμάζονται στην έδρα της Ακαντέμικα, ενώ η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας υποδέχεται την «ασθενή» Πεναφιέλ. Ντέρμπι παραμονής ανάμεσα στη Ζιλ Βιθέντε και την «ανεβασμένη» Γκιμαράες, ενώ η «αυλαία» της αγωνιστικής κλείνει την Δετεύρα, με την αναμέτρηση της Λεϊρία με την Μποαβίστα.



Το παιχνίδι της ημέρας:

Μπενφίκα – Μπράγκα

Οι «αετοί» παρότι την προηγούμενη αγωνιστική επικράτησαν εκτός έδρας της Ρίο Άβε, εξακολοθούν να μην βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Παράλληλα, ακολουθεί και το παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Μπαρτσελόνα, με τον Ρόναλντ Κούμαν να «πονοκεφαλιάζει» για την ετοιμότητα των παικτών του. Πιθανότατα ο Μίκολι δεν θα αγωνιστεί, για να είναι έτοιμος στο ματς με τους Καταλανούς.

Στην «αντίπερα όχθη», η Μπράγκα επανήλθε στις επιτυχίες την προηγούμενη αγωνιστική και παραμένει σε απόσταση δυο βαθμών από την Μπενφίκα. Με νίκη θα κατορθώσει να αφήσει πίσω την αντίπαλό της στην βαθμολογία, αλλά χωρίς τους Χούγκο Λεάλ και Σεσίνια.


Οι υπόλοιποι αγώνες:


Σετουμπάλ – Ναβάλ

Μπορεί η χρονιά να μην ξεκίνησε καλά για την Σετουμπάλ λόγω των οικονομικών προβλημάτων, αλλά δείχνει να ολοκληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο, αφού από το βράδυ της Πέμπτης βρίσκεται στον τελικό του κυπέλλου, κερδίζοντας παράλληλα την έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Η κούραση ίσως να είναι αρνητικός παράγοντας για τους γηπεδούχους στον αγώνα αυτό.

Από την άλλη, η Ναβάλ προέρχεται από μια σπουδαία νίκη επί της Νασιονάλ και εξακολουθεί να ελπίζει για παραμονή στην κατηγορία. Για τους φιλοξενούμενους επιστρέφει ο μέσος Λίτο.


Ζιλ Βιθέντε – Γκιμαράες

Την κόπωση των παικτών της Γκιμαράες από το ματς του κυπέλλου, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί η Ζιλ Βιθέντε ούτως ώστε να πάρει ένα σημαντικό «τρίποντο» και να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Οι γηπεδούχοι δεν βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του επιθετικού Καρνέϊρο. Από την πλευρά της η Γκιμαράες προέρχεται από τον αποκλεισμό στο κύπελλο στο ματς με την Σετουμπάλ. Η κούραση μετά από 120 λεπτά παιχνιδιού αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια της ομάδας.


Ακαντέμικα-Πόρτο

Η Ακαντέμικα παραμένει αήττητη στα τρία τελευταία παιχνίδια και θέλει να κάνει την έκπληξη κόντρα στην Πόρτο, με τον μέσο Ν'Ντογιέ να επιστρέφει στην ενδεκάδα. Οι «δράκοι», μετά την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου οδεύουν ολοταχώς για το νταμπλ, θέλοντας να διατηρήσουν την διαφορά από την 2η Σπόρτινγκ. Η κούραση ορισμένων παικτών, προβληματίζει τον Κο Αντριάνσε, που δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Μποσίγκουα.


Σπόρτινγκ - Πεναφιέλ

Τα «λιοντάρια», θα πρέπει να αφήσουν στο παρελθόν τον αποκλεισμό από το θεσμό του κυπέλλου και να «φορτσάρουν» στο «κυνήγι» του τίτλου. Μοναδική απουσία ο βασικός αμυντικός της Σπόρτινγκ, Κανέϊρα. Οι φιλοξενούμενοι έχουν ήδη υποβιβαστεί και μετρούν έξι σερί ήττες. Όμως, η έλλειψη άγχους τους κάνει επικίνδυνους, ενώ στην ενδεκάδα επιστρέφει ο Σέρτζιο Λόμπα.


Λεϊρία – Μποαβίστα

Την είσοδο στην εξάδα του πρωταθλήματος, έχουν ως στόχοι οι γηπεδούχοι, που δεν θα έχουν στην διάθεσή τους, τους Πάολο Γκόμεζ και Μασιέλ, ενώ επιστρέφει μετά την τιμωρία του ο Αλιάντρα. Η Μποαβίστα θέλει να επανέλθει στις νίκες, μετά το άσχημο παιχνίδι κόντρα στην Μπελενένσες, παραμένοντας σε «τροχιά» Ευρώπης. Τραυματίας παραμένει ο Μάρκο, ενώ αμφίβολος είναι ο Τιάγο.



Το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

Σάββατο 25/3/2006

Μπενφίκα – Μπράγκα 21:00

Μαρίτιμο – Μπελενένσες 23:30



Κυριακή 26/3/2006

Ζιλ Βιθέντε – Γκιμαράες 18:00

Πάκος Φερέιρα – Αμαδόρα 18:00

Σετούμπαλ – Ναβάλ 18:00

Ακαντέμικα – Πόρτο 21:30

Σπόρτινγκ – Πεναφιέλ 23:30


Δευτέρα 27/3/2006

Λεϊρία – Μποαβίστα 23:30

Η βαθμολογία της Superliga.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχάρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube