Η Μπενφίκα κατάφερε έστω και με την «ψυχή» στο «στόμα» να κερδίσει εκτός έδρας με 1-0 τη Ρίο Άβε και να παραμείνει σε «τροχιά» Τσάμπιονς Λιγκ. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, πέτυχε ο Μαντόρας με την συμπλήρωση των 90 λεπτών, «λυτρώνοντας» την ομάδα του. Στο «ρελαντί» η Μπράγκα, επικράτησε 2-0 της Μαριτίμο και έμεινε δύο βαθμούς πίσω από τους «αετούς» της Λισσαβώνας. Έστω και δύσκολα, η Αμαδόρα επιβλήθηκε με 1-0 της Σετουμπάλ, ενώ στο 1-1 έμεινα τόσο η Γκιμαράες με τη Λεϊρία, όσο και η αναμέτρηση Πεναφιέλ-Ζιλ Βιθέντε.

Στα παιχνίδια του Σαββάτου, άνετη νίκη σημείωσε η Πόρτο στο «Ντραγκάο» παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από 27 αγώνες. Το σκορ άνοιξε στο 27’ ο Μπένι ΜακΚάρθι. Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Αντριάνο διπλασίασε τα τέρματα για τους «δράκους», ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Λισάντρο Λόπεζ στο 74’.

Νωρίτερα, η Μπελενένσες κατάφερε να πάρει σπουδαίο «τρίποντο» που της δίνει ελπίδες ακόμη και για έξοδο στο Κύπελλο UEFA. Τα τέρματα των Ζε Πέντρο και Μεγιόνγκ στο 71’ και το 77’ αντίστοιχα αποδείχτηκαν καθοριστικά για τους νικητές.



Συνοπτικά τα αποτελέσματα:


Παρασκευή 17/03/2006

Ναβάλ - Νασιονάλ 3 - 1

Σάββατο 18/03/2006

Μποαβίστα – Μπελενένσες 0-2

Πόρτο - Πάκος Φερέιρα 3-0

Κυριακή 19/03/2006

Αμαδόρα-Σετουμπάλ 1 – 0

Γκιμαράες-Ακαντέμικα 1 – 1

Μπράγκα-Μαρίτιμο 2 – 0

Πεναφιέλ-Ζιλ Βιθέντε 1 – 1

Ρίο Αβε-Μπενφίκα 0 – 1

Δείτε τη βαθμολογία στη Superliga.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχάρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube