Η Πόρτο έκανε το καθήκον της και νικώντας άνετα στο «Ντραγκάο» την Πάκος Φερέιρα με 3-0 αποσπάστηκε πέντε βαθμούς στην κορυφή του πορτογαλικού πρωταθλήματος, ακολουθούμενη από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας που φιλοξενείται από την Ουνιάο Λεϊρία την Κυριακή. Εντός έδρας ήττα με 2-0 από τη Μπελενένσες γνώρισε η Μποαβίστα στο άλλο παιχνίδι του Σαββάτου, ενώ την Παρασκευή η Ναβάλ είχε νικήσει με 3-1 τη Νασιονάλ. Δύσκολο έργο θα έχει την Κυριακή η Μπενφίκα απέναντι στη Ρίο Άβε.

Πόρτο-Πάκος Φερέιρα 3-0

Άνετη νίκη σημείωσε η Πόρτο στο «Ντραγκάο» παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από 27 αγώνες. Το σκορ άνοιξε στο 27’ ο Μπένι ΜακΚάρθι. Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Αντριάνο διπλασίασε τα τέρματα για τους «δράκους», ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Λισάντρο Λόπεζ στο 74’.

Μποαβίστα-Μπελενένσες 0-2

Η Μπελενένσες κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη που της δίνει ελπίδες ακόμη και για έξοδο στο Κύπελλο UEFA. Τα τέρματα των Ζε Πέντρο και Μεγιόνγκ στο 71’ και το 77’ αντίστοιχα αποδείχτηκαν καθοριστικά για τους νικητές.

Το παιχνίδι της αγωνιστικής:

Ρίο Αβε - Μπενφίκα

Η ισοπαλία απέναντι στη Ναβάλ την προηγούμενη αγωνιστική για το πρωτάθλημα, άφησε την Μπενφίκα επτά βαθμούς μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας, ενώ στη συνέχεια ήρθε και ο αποκλεισμός από το κύπελλο. Αν οι «αετοί» δεν είχαν καταφέρει να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε σίγουρα ο Ρόναλντ Κούμαν θα αισθανόταν «τριγμούς» στην θέση του τεχνικού. Οι φιλοξενούμενοι, δεν μπορούν να υπολογίζουν στις υπηρεσίες των Λεό και Αλσίδες.

Στην «αντίπερα όχθη», η Ρίο Αβε, προέρχεται από την εκτός έδρας ισοπαλία με την Μαρίτιμο, παρόλα αυτά βρίσκεται σε απόσταση μόλις δυο βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Ο μέσος Ντέλσον δεν θα αγωνιστεί λόγω τραυματισμού, ενώ εκτός παραμένει ο Μόζερ.

Οι υπόλοιποι αγώνες:

Λεϊρία – Σπόρτινγκ

@2@Η Λεϊρία, προέρχεται από την εκτός έδρας της νίκη επί της Ζιλ Βιθέντε με σκορ την προηγούμενη αγωνιστική και πλέον δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό. Η μοναδική βασική απουσία για την αναμέτρηση με την Σπόρτινγκ, είναι αυτή του μέσου Αλχάντρα

Τα «λιοντάρια» διανύουν μεγάλη περίοδο φόρμας, ενώ στα μέσα της εβδομάδας πανηγύρισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου, επικρατώντας της Ακαντέμικα. Ο αμυντικός Τονέλ και ο επιθετικός Σα Πίντο επιστρέφουν στην βασική ενδεκάδα, σε σχέση με το ματς του κυπέλλου.

Μπράγκα – Μαρίτιμο

Πολύτιμη ευκαιρία έχασε η Μπράγκα την προηγούμενη αγωνιστική, να εκμεταλλευτεί την ισοπαλία της Μπενφίκα και έτσι δεν κατάφερε να περάσει αυτή στην 3η θέση της βαθμολογίας. Ο επιθετικός Ντελίμπασιτς και ο μέσος Μαδρίντ είναι τιμωρημένοι.

Η Μαρίτιμο προέρχεται από ισοπαλία απέναντι στην Ρίο Αβε και αν ηττηθεί από την Μπράγκα τότε θα αρχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα όσον αφορά την παραμονή της. Στα μέσα της εβδομάδας αποκλείστηκε στο κύπελλο από την Πόρτο, ενώ παράλληλα έχασε και τον βασικό αμυντικό Μπρίγκελ.

Γκιμαράες – Ακαντέμικα

Οι γηπεδούχοι πήραν μεγάλη πρόκριση στην ημιτελική φάση του κυπέλλου επί της Μπενφίκα και δείχνουν πως είναι ικανοί να παραμείνουν στην κατηγορία. Αμφίβολοι, ο αμυντικός Κλέμπερ και το 10αρι της ομάδας Μπενασούρ, ενώ τιμωρημένος είναι ο Μορένο.

Η Ακαντέμικα επιβλήθηκε της Πεναφιέλ δύσκολα εντός έδρας, ενώ μες στην εβδομάδα αποκλείστηκε από το κύπελλο. Επιστρέφει ο Τεχέϊρα και ο βασικός τερματοφύλακας Ρόμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:


Παρασκευή 17/03/2006

Ναβάλ - Νασιονάλ 3 - 1

Σάββατο 18/03/2006

Μποαβίστα – Μπελενένσες 0-2

Πόρτο - Πάκος Φερέιρα 3-0

Κυριακή 19/03/2006

Αμαδόρα-Σετουμπάλ 18:00

Γκιμαράες-Ακαντέμικα 18:00

Μπράγκα-Μαρίτιμο 18:00

Πεναφιέλ-Ζιλ Βιθέντε 18:00

Ρίο Αβε-Μπενφίκα 20:30

Λεϊρία-Σπόρτινγκ 22:30

Δείτε τη βαθμολογία στη Superliga.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχάρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube