Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται το πορτογαλικό πρωτάθλημα, αφού αισίως έχουμε μπει στην 27η αγωνιστική. Δύσκολο έργο αναμένεται να έχει η Μπενφίκα στην έδρα της Λεϊρία, ενώ δοκιμασία περιμένει την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας στην έδρα της Ρίο Άβε. Αντίθετα, η Πόρτο έχει θεωρητικά εύκολο έργο στο «Ντραγκάο» απέναντι στην Πάκος Φερέϊρα, ενώ δυνατή «μονομαχία» αναμένεται ανάμεσα στην Μποαβίστα και την Μπελενέσες. Σπουδαία νίκη με 3-1 πήρε την Παρασκευή το βράδυ η Ναβάλ επί της Νασιονάλ, ανεβαίνοντας έτσι στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα.


Το παιχνίδι της αγωνιστικής:

Ρίο Αβε - Μπενφίκα

Η ισοπαλία απέναντι στη Ναβάλ την προηγούμενη αγωνιστική για το πρωτάθλημα, άφησε την Μπενφίκα επτά βαθμούς μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας, ενώ στη συνέχεια ήρθε και ο αποκλεισμός από το κύπελλο. Αν οι «αετοί» δεν είχαν καταφέρει να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε σίγουρα ο Ρόναλντ Κούμαν θα αισθανόταν «τριγμούς» στην θέση του τεχνικού. Οι φιλοξενούμενοι, δεν μπορούν να υπολογίζουν στις υπηρεσίες των Λεό και Αλσίδες.

Στην «αντίπερα όχθη», η Ρίο Αβε, προέρχεται από την εκτός έδρας ισοπαλία με την Μαρίτιμο, παρόλα αυτά βρίσκεται σε απόσταση μόλις δυο βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Ο μέσος Ντέλσον δεν θα αγωνιστεί λόγω τραυματισμού, ενώ εκτός παραμένει ο Μόζερ.


Οι υπόλοιποι αγώνες:

Μποαβίστα – Μπελενένσες

Να επιστρέφει στις νίκες θέλει η Μποαβίστα, για να συνεχίσει να έχει βλέψεις για έξοδο στην Ευρώπη. Στα μέσα της εβδομάδας αποκλείστηκε από το κύπελλο και έτσι το κύπελλο ΟΥΕΦΑ αποτελεί τον μοναδικό στόχο που της έχει απομείνει πλέον. Επιστρέφει ο Ροζάριο, ενώ τις ποινές τους εξέτισαν ο μέσος Τιάγκο και ο αμυντικός Καντού.
Η Μπελενένσες πήρε ένα σπουδαίο «τρίποντο» επί της Μπράγκα την προηγούμενη αγωνιστική και ανέβηκε βαθμολογικά. Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν.


Πόρτο - Πάκος Φερέϊρα

Η «αρμάδα» του Κο Αντριάνσε, δείχνει να είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, ενώ στα μεσοβδόμαδα πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Ο Μεϊρέλες επιστρέφει σε σχέση με το παιχνίδι του κυπέλλου, αλλά απόντας θα είναι ο βασικός αμυντικός Πέπε.
Οι φιλοξενούμενοι πήραν πολύτιμο βαθμό την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην Γκιμαράες, στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Αμφίβολοι λόγω τραυματισμού, οι επιθετικοί Ρόνι και Ζοάο Πάολο.


Λεϊρία – Σπόρτινγκ

@2@Η Λεϊρία, προέρχεται από την εκτός έδρας της νίκη επί της Ζιλ Βιθέντε με σκορ την προηγούμενη αγωνιστική και πλέον δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό. Η μοναδική βασική απουσία για την αναμέτρηση με την Σπόρτινγκ, είναι αυτή του μέσου Αλχάντρα

Τα «λιοντάρια» διανύουν μεγάλη περίοδο φόρμας, ενώ στα μέσα της εβδομάδας πανηγύρισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου, επικρατώντας της Ακαντέμικα. Ο αμυντικός Τονέλ και ο επιθετικός Σα Πίντο επιστρέφουν στην βασική ενδεκάδα, σε σχέση με το ματς του κυπέλλου.


Μπράγκα – Μαρίτιμο

Πολύτιμη ευκαιρία έχασε η Μπράγκα την προηγούμενη αγωνιστική, να εκμεταλλευτεί την ισοπαλία της Μπενφίκα και έτσι δεν κατάφερε να περάσει αυτή στην 3η θέση της βαθμολογίας. Ο επιθετικός Ντελίμπασιτς και ο μέσος Μαδρίντ είναι τιμωρημένοι.

Η Μαρίτιμο προέρχεται από ισοπαλία απέναντι στην Ρίο Αβε και αν ηττηθεί από την Μπράγκα τότε θα αρχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα όσον αφορά την παραμονή της. Στα μέσα της εβδομάδας αποκλείστηκε στο κύπελλο από την Πόρτο, ενώ παράλληλα έχασε και τον βασικό αμυντικό Μπρίγκελ.


Γκιμαράες – Ακαντέμικα

Οι γηπεδούχοι πήραν μεγάλη πρόκριση στην ημιτελική φάση του κυπέλλου επί της Μπενφίκα και δείχνουν πως είναι ικανοί να παραμείνουν στην κατηγορία. Αμφίβολοι, ο αμυντικός Κλέμπερ και το 10αρι της ομάδας Μπενασούρ, ενώ τιμωρημένος είναι ο Μορένο.

Η Ακαντέμικα επιβλήθηκε της Πεναφιέλ δύσκολα εντός έδρας, ενώ μες στην εβδομάδα αποκλείστηκε από το κύπελλο. Επιστρέφει ο Τεχέϊρα και ο βασικός τερματοφύλακας Ρόμα.



Αναλυτικά το πρόγραμμα:


Παρασκευή 17/03/2006

Ναβάλ - Νασιονάλ 3 - 1

Σάββατο 18/03/2006

Μποαβίστα – Μπελενένσες 21:00

Πόρτο - Πάκος Φερέιρα 23:30


Κυριακή 19/03/2006

Αμαδόρα-Σετουμπάλ 18:00

Γκιμαράες-Ακαντέμικα 18:00

Μπράγκα-Μαρίτιμο 18:00

Πεναφιέλ-Ζιλ Βιθέντε 18:00

Ρίο Αβε-Μπενφίκα 20:30

Λεϊρία-Σπόρτινγκ 22:30


Δείτε τη βαθμολογία στη Superliga.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχάρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube