Ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου και της πρωτοπόρου Πόρτο παρέμεινε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Τα «λιοντάρια» επιβλήθηκαν δύσκολα της ελλιπέστατης Μποαβίστα (έπαιζε χωρίς τέσσερις βασικούς λόγω καρτών, μεταξύ αυτών και ο Ζοάο Πίντο) με 1-0 στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» χάρη σε τέρμα του Τονέλ στο 19’. Έτσι έφτασαν τις επτά συνεχείς νίκες στο πρωτάθλημα και μείωσαν και πάλι στους δύο τη διαφορά από την κορυφή. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να διευρύνουν το προβάδισμά τους στο 79’, ωστόσο ο Άντεμ απέκρουσε το πέναλτι του Σα Πίντο.

Την Παρασκευή, η Πόρτο παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο επιβλήθηκε εκτός έδρας της Σετουμπάλ και παρέμεινε μόνη πρώτη. Τα γκολ των «δράκων» πέτυχαν ο Αντριάνο στο 40’ και Μεϊρέλες στο 50ο λεπτό. Σπουδαία νίκη πέτυχε η Λεϊρία με 1-2 στην έδρα της Ζιλ Βιθέντε, που την έβαλε μέσα στην οχτάδα. «Τρίποντο» «βάλσαμο» πήρε η Ακαντέμικα, επικρατώντας δύσκολα με 1-0 της «ουραγού» Πεναφιέλ. Στο μηδέν «κόλλησαν» Μαρίτιμο και Ρίο Άβε, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις. Αμφίρροποι αγώνες διεξάγονται την Κυριακή, με τη Νασιονάλ να φιλοξενεί την Αμαδόρα, την Πάκος Φερέιρα να «κοντράρεται» με την ανεβασμένη Γκιμαράες και τη Μπενφίκα να υποδέχεται τη Ναβάλ. Τέλος, η «αυλαία» της αγωνιστικής, «πέφτει» την Δευτέρα το βράδυ, με το παιχνίδι Μπελενέσες - Μπράγκα.

Το παιχνίδι της ημέρας:

ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΝΑΒΑΛ

Οι «αετοί» της Λισσαβόνας, μετά την τεράστια επιτυχία που πέτυχαν στο Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείοντας την Λίβερπουλ, στρέφουν την προσοχή τους στις εγχώριες αναμετρήσεις και την προσπάθεια που κάνουν να παραμείνουν στο «κυνήγι» του τίτλου. Ο Ρόναλντ Κούμαν, θα γνωρίζει την τελευταία στιγμή αν μπορεί να υπολογίζει τον Πετί ενώ σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος, επιστρέφει ο Σιμάο ο οποίος σημείωσε το πρώτο γκολ μέσα στο Άνφιλντ.

Από την άλλη μεριά, η Ναβάλ σημείωσε μια σημαντική νίκη την προηγούμενη αγωνιστική επί της Μαρίτιμο εντός έδρας η οποία ήταν η δεύτερη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι δεν αντιμετωπίζουν κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την ευφορία που υπάρχει στο απέναντι «στρατόπεδο».


Ο αγώνας της Δευτέρας:

ΜΠΕΛΕΝΕΣΕΣ – ΜΠΡΑΓΚΑ

Ένα ακόμα εκτός έδρας ματς δίνει η Μπράγκα, η οποία μετά την ισοπαλία απέναντι στην Μποαβίστα αντιμετωπίζει σε ένα πιο εύκολο παιχνίδι την Μπελενένσες. Οι φιλοξενούμενοι, θέλουν να παραμείνουν σε «τροχιά» Ευρώπης και δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν. Η Μπελενέσες την προηγούμενη αγωνιστική, ηττήθηκε από την Ρίο Αβε εκτός έδρας και κινδυνεύει για υποβιβασμό. Αμφίβολοι είναι οι μέσοι Σίλας και Τζούρτζεβιτς, με τον τεχνικό της ομάδας να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή.


Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 10/3/2006

Σετουμπάλ – Πόρτο 0 – 2

Σαββάτο 11/3/2006

Ακαδέμικα-Πεναφιέλ 1 – 0

Ζιλ Βιθέντε-Λεϊρία 1 – 2

Μαρίτιμο-Ρίο Αβε 0 – 0

Κυριακή 12/3/2006

Νασιονάλ-Αμαδόρα 18:00

Πάκος Φερέιρα -Γκιμαράες 18:00

Μπενφίκα-Ναβάλ 21:45

Δευτέρα 13/3/2006

Μπελενένσες-Μπράγκα 22:30

Δείτε την βαθμολογία στη Superliga.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχάρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube