Τεράστια σημασίας νίκη πέτυχε η Μπενφίκα με 1-0 επί της πρωτοπόρου Πόρτο στο «Ντα Λουζ», και έβαλε «φωτιά» στο πρωτάθλημα. Το γκολ των νικητών, πέτυχε ο Ρομπέρ με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 40ο λεπτό. Στη βασική ενδεκάδα των «αετών της Λισσαβώνας», ξεκίνησε ο Γιώργος Καραγκούνης. Ανώτεροι οι «δράκοι» στο δεύτερο ημίχρονο, έχασαν πολλές ευκαιρίες να φέρουν το ματς στα ίσια. Η «αυλαία» της αγωνιστικής, «πέφτει» την Δευτέρα με την αναμέτρηση Μπράγκα-Ρίο Άβε.

Σπουδαία νίκη πέτυχε η Ναβάλ στην έδρα της Μπελενέσες με 3-2, ενώ η Μαρίτιμο έστω και δύσκολα επικράτησε με 1-0 της Αμαδόρα. Στο «ρελαντί» η Σετουμπάλ, επιβλήθηκε με 2-0 της Πεναφιέλ και μπήκε στην πρώτη δεκάδα. Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Πάκος Φερέιρα και Λεϊρία, στον ισόπαλο με 1-1 μεταξύ τους αγώνα, κάτι που δεν βόλευε και τους δύο αντιπάλους.

Στα παιχνίδια του Σαββάτου, Νασιοναλ και Γκιμαράες έμειναν στο 1-1, αποτέλεσμα που δεν ικανοποίησε αμφότερους τους αντιπάλους. Άνετη εκτός έδρας νίκη, 3-0 πέτυχε η Σπόρτινγκ επί της Ακαντέμικα. Η «αυλαία» της αγωνιστικής «άνοιξε», με την επικράτηση της Μποαβίστα με 1-0 στην έδρα της Ζιλ Βιθέντε. Οι πρωταθλητές του 2001, έφτασαν τις 7 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και δείχνουν να βρίσκονται σε «δαιμονιώδη» φόρμα.


Το παιχνίδι της ημέρας:

ΜΠΡΑΓΚΑ – ΡΙΟ ΑΒΕ

Η Μπράγκα υποδέχεται τη Ρίο Άβε στο «Μουνισιπάλ», με στόχο τους τρεις βαθμούς, που θα τη διατηρήσουν στην πρώτη προνομιούχο τριάδα. Εκτός ο Χιούγκο Λεάλ, ενώ αμφίβολοι είναι οι Πάουλο Σάντος, Νεμ και Μαρινέλι. Στην αντίπερα «όχθη», οι φιλοξενούμενοι δείχνει ανεβασμένη παρά την ήττα από την Μποαβίστα. Επιστρέφει από τιμωρία ο Κλέιτον, ενώ θα απουσιάσουν λόγω τιμωρίας οι Μόρα και Ντάνιελσον. Τραυματίας παραμένει ο Μαρκίνιος.


Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 24/2/2006

Ζιλ Βιθέντε - Μποαβίστα 0 - 1

Σάββατο 25/2/2006

Νασιονάλ –Γκιμαράες 1 – 1

Ακαντέμικα-Σπόρτινγκ 0-3

Κυριακή 26/2/2006

Σετούμπαλ – Πεναφιέλ 2 – 0

Πάκος Φερέιρα – Λεϊρία 1 – 1

Μπελενένσες – Ναβάλ 2 – 3

Μαρίτιμο – Αμαδόρα 1 – 0

Μπενφίκα – Πόρτο 1 - 0


Δευτέρα 27/2/2006

Μπράγκα – Ρίο Άβε 22:30

Δείτε την βαθμολογία στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχάρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube