Στην 24η αγωνιστική της Superliga, κυριαρχεί το απόλυτο πορτογαλικό ντέρμπι, ανάμεσα στην Μπενφίκα και την Πόρτο, που φέτος έχει «άρωμα» από Ολλανδία. Αιτία η παρουσία δύο προπονητών από την χώρα της «τουλίπας», του Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο των Λουζιτανών και του Κο Αντριάνσε σε αυτόν των «δράκων». Στην έδρα της Ακαντέμικα δοκιμάζεται το Σάββατο το βράδυ η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, ενώ η Νασιονάλ υποδέχεται την Γκιμαράες. Η «αυλαία» της αγωνιστικής, «πέφτει» την Δευτέρα με την αναμέτρηση Μπράγκα-Ρίο Άβε.


Το παιχνίδι της αγωνιστικής:

ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΠΟΡΤΟ

Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή ψυχολογία, μετά τη σπουδαία νίκη της επί της Λίβερπουλ με 1-0, για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως, στο πορτογαλικό πρωτάθλημα τα πράγματα δεν είναι το ίδιο καλά για τους «αετούς», οι οποίοι μετρούν τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια τους και έχουν μείνει επτά βαθμούς μακριά από την κορυφή. Οι Μορέιρα, Ζεοβάνι και Μίκολι, παραμένουν τραυματίες για τους γηπεδούχους.

Στην αντίπερα «όχθη», η Πόρτο, δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις κι έτσι έχει στρέψει το ενδιαφέρον της αποκλειστικά στο πρωτάθλημα, όπου παραμένει αήττητη στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές. Οι φιλοξενούμενοι, που θέλουν τη νίκη για να αφήσουν εκτός διεκδίκησης δεν αντιμετωπίζουν το παραμικρό αγωνιστικό πρόβλημα.

Στο ντέρμπι των προπονητών, ο Κούμαν δεν έχει ηττηθεί ποτέ από τον Αντριάανσε, αφού σε εννιά αγώνες, μετράει επτά νίκες και δύο ισοπαλίες. Τα οκτώ παιχνίδια, είναι από τη θητεία τους στο ολλανδικό πρωτάθλημα, ενώ στο ματς του πρώτου γύρου στις 15 Οκτωβρίου του 2005, όταν οι «Αετοί» έφυγαν νικητές από το «Ντραγκάο» με 2-0 για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, έχοντας σε μεγάλη ημέρα τον Νούνο Γκόμεζ.


Οι υπόλοιποι αγώνες:


ΑΚΑΝΤΕΜΙΚΑ – ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ

Η Σπόρτινγκ φιλοξενείται από την Ακαδέμικα στην Κοΐμπρα, περιμένοντας νίκη της συμπολίτισσάς της Μπενφίκα στο ντέρμπι, για να μειώσει τη διαφορά της από την κορυφή. Από τα «λιοντάρια» θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμού, οι Τονέλ, Κανέιρα και Σα Πίντο. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι, θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από την Ζιλ Βιθέντε, χωρίς τους τιμωρημένους Εζεκίαλ και Πέδρο Σίλβα.


ΝΑΣΙΟΝΑΛ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ

Η Νασιονάλ, αντιμετωπίζει την «ανεβασμένη» μετά τις δύο σερί επιτυχίες Γκιμαράες, που εξακολουθεί να «καίγεται» για βαθμούς. Οι γηπεδούχοι, θα έχουν στην διάθεσή τους μετά από καιρό τους Αντρέ Πίντο και Καρντόσο, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα στερηθούν τις υπηρεσίες του τιμωρημένου Κλέμπερ και του τραυματία Σβαρντ.


ΜΠΡΑΓΚΑ – ΡΙΟ ΑΒΕ

Η Μπράγκα υποδέχεται τη Ρίο Άβε στο «Μουνισιπάλ», με στόχο τους τρεις βαθμούς, που θα τη διατηρήσουν στην πρώτη προνομιούχο τριάδα. Εκτός ο Χιούγκο Λεάλ, ενώ αμφίβολοι είναι οι Πάουλο Σάντος, Νεμ και Μαρινέλι. Στην αντίπερα «όχθη», οι φιλοξενούμενοι δείχνει ανεβασμένη παρά την ήττα από την Μποαβίστα. Επιστρέφει από τιμωρία ο Κλέιτον, ενώ θα απουσιάσουν λόγω τιμωρίας οι Μόρα και Ντάνιελσον. Τραυματίας παραμένει ο Μαρκίνιος.



Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 24/2/2006

Ζιλ Βιθέντε - Μποαβίστα 0 - 1


Σάββατο 25/2/2006

Νασιονάλ –Γκιμαράες 21:00

Ακαντέμικα – Σπόρτινγκ Λισσαβώνας 23:15


Κυριακή 26/2/2006

Σετούμπαλ – Πεναφιέλ 18:00

Πάσος Φερέιρα – Ουνιάο Λεϊρία 18:00

Μπελενένσες – Ναβάλ 18:00

Μαρίτιμο – Εστρέλα Αμαδόρα 18:00

Μπενφίκα – Πόρτο 21:45


Δευτέρα 27/2/2006

Μπράγκα – Ρίο Άβε 22:30

Δείτε την βαθμολογία στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχάρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube