Έστω και δύσκολα, η Πόρτο κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μαρίτιμο με 1-0, και να κρατηθεί σε απόσταση «ασφαλείας» από τους «διώχτες» της. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Μεϊρέλες στο 22ο λεπτό. Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για τη Μπελενέσες με 2-1 επί της Αμαδόρα, ενώ σε ματς «θρίλερ» η Ζιλ Βιθέντε, επικράτησε με 4-3 της Ακαντέμικα. Η Νασιονάλ, έχοντας πολύ καλή απόδοση, κατάφερε να «αποδράσει» με 2-1, από την έδρα της Πεναφιέλ. Η αγωνιστική «κλείνει» την Δευτέρα με την αναμέτρηση, Λεϊρία-Σετουμπάλ.

Στα παιχνίδια του Σαββάτου, «πανωλεθρία» έπαθε η Μπενφίκα στην έδρα της Γκιμαράες, αφού ηττήθηκε με 2-0, και απομακρύνθηκε και άλλο από το «κυνήγι» του τίτλο. Για τους γηπεδούχους που έκαναν ένα ακόμη βήμα για την σωτηρία τους, σκόραραν οι Σβαρτ στο 21’ και Νέκα στο 70ο λεπτό. Άνετη νίκη σημείωσε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας επί της Πάκος Φερέιρα με 3-0. Το σκορ άνοιξε στο 29' με πέναλτι ο Σα Πίντο, ενώ η νίκη διασφαλίστηκε στα τελευταία λεπτά με τέρματα των Ντέιβιντ (87') και Τέγιο (90+).

Το παιχνίδι της ημέρας:


ΛΕΪΡΙΑ – ΣΕΤΟΥΜΠΑΛ

Μετά από τον θρίαμβο της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα της Νασιονάλ, η Λεϊρία θέλει να «καρπωθεί» την επιτυχία αυτή μ’ ένα ακόμα «τρίποντο». Επιστρέφει μετά την τιμωρία ο Φάμπιο Φελίσιο, ενώ δύσκολα θα προλάβει ο Χάρισον. Η Σετουμπάλ, θέλει να «ρεφάρει» την ήττα από την Σπόρτινγκ, αλλά θα στερηθεί τις υπηρεσίες του πρώτου της σκόρερ, Φάμπιο Χέμπελ.


Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής:


Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου

Μποαβίστα – Ρίο Άβε 2 – 1


Σάββατο 18 Φεβρουαρίου

Γκιμαράες – Μπενφίκα 2 – 0

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Πάκος Φερέιρα 3-0

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου

Αμαδόρα – Μπελενένσες 1 – 2

Ζιλ Βιθέντε – Ακαδέμικα 4 – 3

Πεναφιέλ – Νασιονάλ Μαδέιρα 1 – 2

Πόρτο – Μαρίτιμο


Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου

Λεϊρία – Σετούμπαλ 22:30


Δείτε την βαθμολογία στην Πορτογαλία.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχάρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube