Εύκολα ή δύσκολα στην 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος Πορτογαλίας, οι πρωτοπόροι αναμένεται να κερδίσουν. Οι πρώτοι «δράκοι», υποδέχονται στο «Ντραγκάο» την Μαρίτιμο, ενώ η 2η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, θα φιλοξενήσει την Πάκος Φερέιρα. Πιο δύσκολο έργο, θα έχει η Μπενφίκα που δοκιμάζεται στην έδρα της Γκιμαράες, που «διψάει» για βαθμούς. Η «αυλαία» της αγωνιστικής, «πέφτει» την Δευτέρα το βράδυ με την αναμέτρηση της Λεϊρία με την Σετουμπάλ.


Το παιχνίδι της αγωνιστικής:

ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ

Μετά την σπουδαία νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής που πέτυχε η Γκιμαράες στην έδρα της Μαρίτιμο, θέλει ένα ακόμη «τρίποντο» για να μπει γερά στο «κόλπο» της παραμονής. Πολλά τα προβλήματα για τον προπονητή των γηπεδούχων, που δεν θα έχει στην διάθεσή του, τους Βίτορ Μορένο, Πάιβα και Ντραγκόνερ.

Στο «κυνήγι» της Πόρτο θέλει να παραμείνει η Μπενφίκα, που δε σκέφτεται τίποτε άλλο από το «διπλό». Ο Ρόναλντ Κούμαν, θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Ζεοβάνι, Νούνο Ασίς, Μίκολι, Μορέιρα, ενώ παίζεται η συμμετοχή ο Ρομπέρ.



Οι υπόλοιποι αγώνες:


ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ – ΠΑΚΟΣ ΦΕΡΕΪΡΑ

Μετά την ανανέωση του συμβολαίου του Λίετσον έως το 2008, τα «λιοντάρια» σκέφτονται το παιχνίδι με την Πάκος Φερέιρα, για να φτάσουν σε μία ακόμη σερί νίκη. Όλοι οι παίκτες θα δώσουν το «παρών», ελπίζοντας σε «στραβοπατήματα» της Μπενφίκα και της Πόρτο. Στην αντίπερα «όχθη», οι φιλοξενούμενοι πηγαίνουν στο «Ζοζέ Αλβαλάδε» με ανεβασμένη ψυχολογία, μετά τη νίκη επί της Ζιλ Βιθέντε. Απόντες θα είναι οι τραυματίες, Πίνιο, Ρενάτο Κεϊρός και Ζεράλδο.


ΠΟΡΤΟ – ΜΑΡΙΤΙΜΟ

Να διατηρήσει την απόσταση ασφαλείας από τους «διώχτες» της θέλει η Πόρτο, που εύκολα ή δύσκολα θα πάρει το ματς. Ο Κο Αντριάνσε, θα έχει στην διάθεσή του τον Πέδρο Εμάνουελ, αλλά λόγω τιμωρίας δεν μπορεί να υπολογίζει στους Κουαρέσμα και Πέπε. Από την πλευρά της η Μαρίτιμο, ελπίζει σ’ ένα θετικό αποτέλεσμα, χωρίς όμως να υπολογίζει στους Μάρσιο, Φαν ντε Γκάαγκ, Φαχέλ, ενώ αμφίβολος είναι ο Νούνο Μοράις.


ΝΑΒΑΛ – ΜΠΡΑΓΚΑ

Από τη σπουδαία νίκη επί της Ρίο Άβε, προέρχεται η Ναβάλ και ελπίζει στην «σωτηρία». Εκτός θα είναι οι Σουφρίμ, Λεό Γκέρα, Μπέσα, Καζαρίν και Αουρέλιο, ενώ θα αγωνισθεί ο νεοαποκτηθείς Ντι Πιέτρο. Μετά την «γκέλα» με την Αμαδόρα, οι φιλοξενούμενοι θέλουν το «τρίποντο» για να μείνουν σε «τροχιά» Ευρώπης. Αμφίβολος ο Μαντρίντ, εκτός οι Πέδρο Κόστα, Σίντεϊ και Χιούγκο Λεάλ.


ΛΕΪΡΙΑ – ΣΕΤΟΥΜΠΑΛ

Μετά από τον θρίαμβο της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα της Νασιονάλ, η Λεϊρία θέλει να «καρπωθεί» την επιτυχία αυτή μ’ ένα ακόμα «τρίποντο». Επιστρέφει μετά την τιμωρία ο Φάμπιο Φελίσιο, ενώ δύσκολα θα προλάβει ο Χάρισον. Η Σετουμπάλ, θέλει να «ρεφάρει» την ήττα από την Σπόρτινγκ, αλλά θα στερηθεί τις υπηρεσίες του πρώτου της σκόρερ, Φάμπιο Χέμπελ.



Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής:


Σάββατο 18 Φεβρουαρίου

Γκιμαράες – Μπενφίκα 20:00

Σπόρτινγκ Λισ. – Πάκος Φερέιρα 22:30


Κυριακή 19 Φεβρουαρίου

Αμαδόρα – Μπελενένσες 18:00

Ζιλ Βιθέντε – Ακαδέμικα 18:00

Πεναφιέλ – Νασιονάλ Μαδέιρα 18:00

Πόρτο – Μαρίτιμο 20:30

Ναβάλ – Μπράγκα 23:15


Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου

Λεϊρία – Σετούμπαλ 22:30


Δείτε την βαθμολογία στην Πορτογαλία.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχάρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: ΠΑΣ