Η πολύ πιθανή αποχώρηση του Ντούσαν Ίβκοβιτς από τον πάγκο της Σερβίας έχει προκαλέσει ερωτηματικά για τη συμμετοχή αρκετών βασικών παικτών στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Ο Νέναντ Κρστιτς διαχώρισε τη θέση του και κατέστησε σαφές πως ακόμη και αν ο «Ντούντα» φύγει, ο ίδιος θα παραμείνει… στρατιώτης των «πλάβι».

«Θα με στενοχωρούσε πολύ να φύγει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς από την εθνική ομάδα. Όμως δεν αγωνίζομαι για τον Ντούντα, αγωνίζομαι για τη Σερβία. Κάθε χρόνο έχω πολλούς λόγους για να αρνηθώ την κλήση της εθνικής ομάδας, αλλά πάντα κερδίζει η επιθυμία μου να εκπροσωπήσω και να βοηθήσω την πατρίδα μου. Θα είμαι παρών στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Είναι μία σημαντική διοργάνωση, γιατί θα κρίνει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, όπου θέλω να λάβω μέρος», δήλωσε ο σέντερ της Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Παράλληλα, άφησε αιχμές για την αντιμετώπιση της Σερβίας από τη διαιτησία στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ, όπου η ομάδα του ηττήθηκε από την οικοδέσποινα Τουρκία. «Είμαι απογοητευμένος με αυτό που συνέβη. Πίστευα πως ένα Μουντομπάσκετ θα ήταν πιο καθαρό. Όλοι είδαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ζήτησε εξηγήσεις από τους ανθρώπους της FIBA μετά τον ημιτελικό, αλλά κανένας δεν απάντησε. Ούτε κανένας τον τιμώρησε και έμειναν σιωπηλοί. Δεν ξέρω αν η Σερβία θα μπορούσε να νικήσει τις ΗΠΑ στον τελικό, αλλά το σίγουρο είναι πως θα παίζαμε καλύτερα από τους Τούρκους».

Τέλος, αναφορικά με το μέλλον του, δεδομένου πως το συμβόλαιό του με τη Θάντερ λήγει το καλοκαίρι, είπε: «Θα ήθελα να μείνω στην Οκλαχόμα, γιατί είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα. Όμως υπάρχει ο κίνδυνος να υπάρξει λοκ-άουτ στο ΝΒΑ και κανείς δεν ξέρει πόσο μπορεί να διαρκέσει κάτι τέτοιο».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube