Βαρύτατες κατηγορίες αντιμετωπίζει ο πρόεδρος της πορτογαλικής ποδοσφαιρικής Λίγκας που φέρεται να έχει μπλεχτεί σε σκάνδαλο στημένων αγώνων, όπως αναφέρουν την Πέμπτη οι πορτογαλικές εφημερίδες. Όμως , ο ίδιος ο Βαλεντίμ Λουρέιρο αρνήθηκε τα πάντα και υποστήριξε πως δεν έχει ενημερωθεί επίσημα για τις συγκεκριμένες κατηγορίες. Ο ίδιος δήλωσε λακωνικά πως «δεν εκτιμώ καθόλου την επιστημονική φαντασία των ανθρώπων».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του πορτογαλικού Τύπου, ο Λουρέιρο αντιμετωπίζει 26 κατηγορίες διαφθοράς, μαζί με άλλα 26 άτομα, στα οποία συγκαταλέγονται και τα ονόματα 13 διαιτητών. Η υπόθεση αφορά την προσπάθεια επηρεασμού κάποιων διαιτητών σε αγώνες της δεύτερης κατηγορίας του πορτογαλικού πρωταθλήματος και κατηγορούμενος είναι επίσης ο πρώην πρόεδρος της Λίγκας, Ζοζέ Αντόνιο Πίντο ντε Σόουζα. Από το γραφείο του εισαγγελέα επιβεβαιώθηκε ότι ο αριθμός των ατόμων που αντιμετωπίζουν τις σχετικές κατηγορίες ανέρχεται στα 29, αλλά δε δόθηκε ακόμα καμία λεπτομέρεια στη δημοσιότητα.

Η έρευνα εστιάζεται σε 29 αγώνες κυρίως από το πρωτάθλημα Β΄ κατηγορίας της περιόδου 2003/2004. Παράλληλα, στο επίκεντρο βρίσκεται η Γκουντομάρ, ομάδα της ομώνυμης πόλης, της οποίας ο Λουρέιρο διατελεί δήμαρχος τα πέντε τελευταία χρόνια.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube