Οι αριθμοί δεν «λένε» πάντα την αλήθεια, μερικές φορές όμως είναι αμείλικτοι. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού, τα προηγούμενα 14 χρόνια κατέκτησε 12 φορές το πρωτάθλημα, ενώ στις 10 από αυτές είχε κατακτήσει και τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Στο παρελθόν έχει κόψει άλλες 21 φορές πρώτος το νήμα τον χειμώνα, στις 16 εκ των οποίων έχει στεφθεί πρωταθλητής την Άνοιξη.

Με το 1-0 επί της Λάρισας στο φινάλε του πρώτου γύρου και τη νέα γκέλα του Παναθηναϊκού, οι «ερυθρόλευκοι» αποσπάστηκαν στους πέντε βαθμούς από το δεύτερο «τριφύλλι».

Αυτή δεν είναι η μεγαλύτερη διαφορά του πρώτου με τον δεύτερο στου… δρόμου τα μισά. Την περίοδο 1994-95 ο Παναθηναϊκός είχε χτίσει διαφορά εννιά πόντων από τον ΟΦΗ.

Σε επίπεδο Α’ Εθνικής, δηλαδή στα προηγούμενα 51 πρωταθλήματα, σε 37 περιπτώσεις η ομάδα που ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας το χειμώνα στέφθηκε στο τέλος πρωταθλήτρια.

Το αξιοσημείωτο τη φετινή σεζόν, είναι η διαφορά που χωρίζει τον πρώτο από τον τρίτο. Ο Ολυμπιακός έχει συγκεντρώσει 36 πόντους, 13 περισσότερους από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube