Την ευκαιρία στην Πόρτο να αποσπαστεί επτά βαθμούς (αν νικήσει τη Δευτέρα την πέμπτη Μπράγκα) έδωσε η Μπενφίκα, που γνώρισε ήττα-σοκ από τη Λεϊρία με 3-1. Η Σπόρντιγκ Λισσαβώνας, έστω και δύσκολα κατάφερε να κερδίσει με 1-0 στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» την Νασιονάλ, και να παραμείνει κοντά στην κορυφή. Σκόρερ για τα «λιοντάρια», ο Μάρκο Κανέιρα στο 50’ με εξαιρετικό σουτ. Για τους φιλοξενούμενους, αγωνίσθηκε σ’ όλο το 90λεπτο, ο γνωστός μας από την θητεία του στον Παναθηναϊκό, Κάρλος Σαΐνιο. Η Ακαντέμικα, στο ρελαντί επικράτησε 3-0 της Πάκο Φερέιρα, ανεβαίνοντας και άλλο βαθμολογικά, ενώ παράλληλα «βύθισε» στις τελευταίες θέσεις την αντίπαλό της.

ΛΕΪΡΙΑ-ΜΠΕΝΦΙΚΑ 3-1

Μεγάλο πλήγμα στην προσπάθειά της να διατηρήσει το στέμμα του πρωταθλητή Πορτογαλίας δέχτηκε η Μπενφίκα. Οι «αετοί» υπέστησαν τη δεύτερη συνεχή τους ήττα στο πρωτάθλημα χάνοντας από τη Λεϊρία με 3-1. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 34’ με μακρινό σου του Ζοάο Πάουλο και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 60’, όταν ο Πάουλο Σέζαρ εκμεταλλεύτηκε τη λανθασμένη απομάκρυνση του Λουιζάο και σούταρε, ο Μορέτο απέκρουσε, αλλά ο επερχόμενος Φάμπιο Φελίτσιο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η Μπενφίκα μείωσε στο 81’ με τον νεοαποκτηθέντα Βραζιλιάνο Μαντούτσα, αλλά στο 87’ ο Μασιέλ «σφράγισε για την ομάδα του τη νίκη διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

ΠΟΡΤΟ – ΜΠΡΑΓΚΑ

Οι γηπεδούχοι δείχνουν πως το ματς θα κριθεί από την απόδοσή τους. Την προηγούμενη αγωνιστική δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο την ήττα της μισητής Μπενφίκα, και αφού έμειναν στην ισοπαλία κόντρα στην Ρίο Άβε. Η διαφορά της αυτή την στιγμή είναι στους τέσσερις βαθμούς και έχει την δυνατότητα να εκμεταλλευτεί τυχόν στραβοπάτημα της Μπενφίκα. Αμφίβολος είναι ο Λουίς Γκονζάλες, ενώ επιστρέφει στην 11άδα ο ΜακΚάρθι ο οποίος γύρισε από το Κόπα Αφρικα.

Στην «αντίπερα όχθη»,η Μπράγκα προέρχεται από εντός έδρας νίκη κόντρα στην Γκιμαράες . Οι φιλοξενούμενοι, δεν θα έχουν στην διάθεσή τους, τους Μαρινέλι, Πέδρο Κόστα και Ούγκο Λεάλ.

Το κυριακάτικο ντέρμπι:

ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ – ΜΠΕΛΕΝΕΣΕΣ

«Μονόδρομος» η νίκη για την Μπελενέσες, αν θέλει να έχει ελπίδες «σωτηρίας». Χωρίς νίκη στους τελευταίους έξι αγώνες, δεν μπορεί παρά να διεκδικήσει τους τρεις βαθμούς. Ο τεχνικός των γηπεδούχων, θα έχει στην διάθεσή του, τους Κλέμπερ, Μαδέϊρος, Μεϊρέλες. Η Μπελενέσες προέρχεται από την άνετη εντός έδρας νίκη κόντρα στην Πεναφιέλ, αλλά θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Μεγιόνγκ και Σάντρο Γκαούτσο.


Αναλυτικά το πρόγραμμα

Παρασκευή 3/2/2006

Μποαβίστα-Ναβάλ 3 – 0

Σαββάτο 4/2/2006

Ακαδέμικα-Πάκος Φερέϊρα 3 – 0

Σπόρτινγκ Λ-Νασιονάλ 1 – 0

Λεϊρία-Μπενφίκα 3-1

Κυριακή 5/2/2006

Αμαδόρα-Ρίο Αβε 18:00

Ζιλ Βιθέντε-Σετουμπάλ 18:00

Πεναφιέλ-Μαρίτιμο 18:00

Γκιμαράες-Μπελενένσες 22:00

Δευτέρα 6/2/2006

Πόρτο-Μπράγκα 22:30

Δείτε την βαθμολογία στην Πορτογαλία.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχάρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube