Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λίετσον, η Σπόρτινγκ «άλωσε» το «Ντα Λουζ», επικρατώντας με 3-1 της Μπενφίκα. Το παιχνίδι είχε φοβερό ρυθμό, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 27’, με πέναλτι του Σιμάο. Στην επανάληψη, τα «λιοντάρια» μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, και αφού πρώτα έφεραν το ματς στα ίσια στο 67ο λεπτό, με πέναλτι του Σα Πίντο, την «σκυτάλη» πήρε ο Λίετσον. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, «χτύπησε» στο 73’ και στο 83’, και έδωσε ένα σπουδαίο «τρίποντο» στην ομάδα του, κρατώντας την «ζωντανή» στη «μάχη» του τίτλου.

Εξαιρετική η Ναβάλ κόντρα στην Αμαδόρα, επικράτησε με 2-0 και πήρε βαθμολογική ανάσα για την συνέχεια της «μάχης» της «παραμονής». Τα γκολ πέτυχαν ο Λίτο στο 29’ και ο Φαχάρντο στο 69ο λεπτό.


Τα παιχνίδια της Κυριακής:


ΜΑΡΙΤΙΜΟ – ΛΕΪΡΙΑ

Μετά την επιτυχία κόντρα στην Σπόρτινγκ και τον πολύτιμο βαθμό που απέσπασε, η Μαρίτιμο, θέλει μόνο τους τρεις βαθμούς κόντρα στην Λεϊρία. Οι γηπεδούχοι, θα έχουν στην διάθεσή τους, τον γνωστό μας από την θητεία του στην Καλαμαριά, Ελ Ομάρι, και τον νεαρό Βραζιλιάνο επιθετικό Ζαρντέλ. Οι φιλοξενούμενοι, θέλουν να πετύχουν την 5η εκτός έδρας νίκη τους, και θα παραταχθούν πλήρεις, αφού δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα.

ΜΠΕΛΕΝΕΣΕΣ – ΠΕΝΑΦΙΕΛ

Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει η Μπελενέσες, που θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Μεγιόνγκ, Ρουί Φερέιρα, Ζε Πέδρο, Ρούμπεν Αμορίμ, Μάνο και Τζούρτζεβιτς. Οι φιλοξενούμενοι, μετά την ισοπαλία κόντρα στην πολύ καλή φέτος Μπράγκα, θέλουν να συνεχίσουν στα θετικά αποτελέσματα. Τιμωρημένος είναι ο Μπρούνο Αμάρο.

ΝΑΣΙΟΝΑΛ – ΖΙΛ ΒΙΘΕΝΤΕ

Την νίκη «ψάχνει» μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα η Νασιονάλ, όπου δεν θα έχει στην διάθεσή της, τον τραυματία Φερνάντο Καρντόζο και τον τιμωρημένο Αλόνσο. Η Ζιλ Βιθέντε, ενισχύθηκε τη μεταγραφική περίοδο αυτή, παίρνοντας δανεικούς από την Μπενφίκα του Βιλέλα και Ζοάο Περέιρα.

ΡΙΟ ΑΒΕ – ΠΟΡΤΟ

@2@Να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις θέλει η Ρίο Άβε, κόντρα στην πιο καλή ομάδα και πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Επιστρέφει ο Γκαούτσο, ενώ τραυματίας παραμένει ο Νικίνια. Παρότι οι «δράκοι» είναι πρώτοι στην βαθμολογία, φαίνεται πως τον τελευταίο καιρό κάνουν «κοιλιά». Πολλές οι απουσίες για τον Κο Αντριάνσε, που θα στερηθεί τους Μακάρθι, Σέζαρ Πεϊσότο, Σόκοτα και Μπρούνο Μοράες.

ΜΠΡΑΓΚΑ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ

Με τα νέα της μεταγραφικά αποκτήματα, Κάρλος Φερνάντεζ και Ματέους, θα παραταχθεί η Μπράγκα κόντρα στην Γκιμαράες. Από τιμωρία επιστρέφει ο Λούις Φιλίπε, ενώ τραυματίες είναι, οι Ρενάτο, Χόρχε Λουίζ και ο Ντιέγκο Κόστα. Η Γκιμαράες, θα έχει στη διάθεσή της τον νεαποκτηθέντα από την Αλαβές, Γουέσλει, ενώ απόντες είναι οι Μπενασούρ, Κλέμπερ, Μεντέιρος και Φλάβιο Μεϊρέιλες. Εύκολα ή δύσκολα, οι γηπεδούχοι θα επικρατήσουν.


Το πρόγραμμα της αγωνιστικής & τα αποτελέσματα:


Παρασκευή 27/1/2006

ΠΑΚΟΣ ΦΕΡΕΪΡΑ – ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ 0 – 1


Σάββατο 28/1/2006

Ναβάλ-Αμαδόρα 2 – 0

Μπενφίκα-Σπόρτινγκ 1 – 3


Κυριακή 29/1/2006

Μαρίτιμο-Λεΐρια 18:00

Μπελενένσες-Πεναφιέλ 18:00

Νασιονάλ-Ζιλ Βιθέντε 18:00

Ρίο Άβε-Πόρτο 21:15

Μπράγκα-Γκιμαράες 23:15


Δευτέρα 30/1/2006

Σετουμπάλ-Ακαντέμικα 22:30

Δείτε την βαθμολογία της Superliga.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχάρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube