Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός… Όταν το Σάββατο στις 19:00 ο Γιώργος Κασναφέρης σφυρίξει την έναρξη του αγώνα των δύο "αιωνίων", όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς μία… σκιά. Το απόλυτο ντέρμπι που αποτελεί το «φιλέτο» του ελληνικού ποδοσφαίρου, η μητέρα όλων των μαχών, πλησιάζει. Οι δύο αντίπαλοι ετοιμάζονται και οι οπαδοί τους είναι απαιτητικοί και απόλυτοι. Τίποτα λιγότερο από τη νίκη…

Οι δύο προπονητές καταστρώνουν τα πλάνα τους για να φύγουν με ψηλά το κεφάλι. Τα αστέρια θα δώσουν την δικιά τους αίγλη, οι φορμαρισμένοι θέλουν να δείξουν και πάλι τα δόντια τους και εξίσου σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα βαρόμετρα των ομάδων. Τα κρυφά χαρτιά μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα, ενώ τα σημεία κλειδιά δείχνουν συνήθως τον μεγάλο νικητή.

Το γήπεδο «Καραϊσκάκη» ανοίγει τις πύλες του για να φιλοξενήσει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό μετά από 8 χρόνια και οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να σηκώσουν στις πλάτες τους μία βαριά προϊστορία. Ο διαιτητής πολλές φορές γίνεται το πρόσωπο του αγώνα σε τέτοια ματς, αλλά τον ρόλο αυτό φέτος θα τον έχει αναμφισβήτητα ο Αντώνης Νικοπολίδης. Οι 16 παίχτες που έχουν φορέσει την φανέλα και των δύο ομάδων. Ο Γιώργος Κασναφέρης καλείται απλά να μοιράσει το καρπούζι στη μέση, όπως είχε κάνει και στην τελευταία συνάντηση των «αιωνίων».

Δέκα προπονητές της Α’ Εθνικής μιλούν για το μεγάλο ντέρμπι στο www.sport-fm.gr, ενώ τέσσερις παλιοί γνώριμοι κάνουν τις δικές τους προβλέψεις.

Όλα αυτά λίγες ώρες πριν την έναρξη του μεγάλου ματς. Γιατί όπως είπαμε, όταν ακουστεί το σφύριγμα της έναρξης όλα τα άλλα είναι σκιά. Ο νικητής θα φανεί στο γήπεδο. Ο χαμένος θα πικραθεί, θα πληγωθεί ο εγωισμός του, αλλά θα πεισμώσει μέχρι το επόμενο ραντεβού τους. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, οι δύο "αιώνιοι" αντίπαλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου στην πρώτη μεγάλη "μάχη" της χρονιάς. Απολαύστε το απόλυτο ντέρμπι.

Επιμέλεια: sport-fm.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube