Το κακό πρόσωπο που παρουσιάζει στα παιχνίδια του ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να αλλάξει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Με σύστημα 4-3-3, μεταγραφές και πολλή δουλειά κατά τη διάρκεια της διακοπής θα προσπαθήσει να «μεταμορφώσει» τους πρωταθλητές ο Πορτογάλος. Μετά το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου αρχίζουν οι μεταγραφές.

Μια διαφορετική ομάδα θέλει να παρουσιάσει στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος δουλεύει πάνω σε συγκεκριμένα σημεία, τα οποία θεωρεί πως θα κρίνουν το μέλλον της ομάδας. Πρώτα απ’ όλα ο Πορτογάλος βλέπει μέσα από τις προπονήσεις, αλλά και από τα παιχνίδια τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών του, αλλά και τη θέση που ο καθένας αποδίδει τα μέγιστα.

Από εκεί και πέρα είναι γνωστό το θέμα της κακής προετοιμασίας, η οποία σε συνδυασμό με το Παγκόσμιο Κύπελλο του καλοκαιριού έχει αφήσει χωρίς «φρεσκάδα» την ομάδα, αλλά και σε αυτό θέμα αναμένεται να υπάρξει βελτίωση κατά τον Φερέιρα, ο οποίος έχει εντείνει το ρυθμό των προπονήσεων, όμως χρειάζεται χρόνος μέχρι να συνηθίσουν οι παίκτες.

Το τρίτο και ίσως σημαντικότερο είναι η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου. Οι παίκτες που θα προστεθούν στο ρόστερ, σε συνδυασμό με αυτούς που θα αποχωρήσουν θα κρίνουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό το μέλλον την ομάδας. Θέμα ποιότητας φυσικά δεν υπάρχει, σε αντίθεση με την έλλειψη πάθους που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού».

Μεταγραφές μετά τον Βόλο

Την προσοχή τους στον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ έχουν στρέψει άπαντες στον Παναθηναϊκό, αφήνοντας κατά μέρος τις μεταγραφές για μετά τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Οι Αντωνίου και Φρέιτας ωστόσο, σε συνεργασία με τον Φερέιρα έχουν ετοιμάσει το πλάνο πάνω στο οποίο θα κινηθούν. Οι τρεις άνδρες θα συναντηθούν με τον Νικόλα Πατέρα από την ερχόμενη εβδομάδα για να τους κάνουν τις εισηγήσεις τους κι ανάλογα με τις απαντήσεις που θα λάβουν θα προχωρήσουν.

Όλες οι κινήσεις των νταμπλούχων βέβαια θα γίνουν βάσει του 4-3-3, πάνω στο οποίο θέλει να «χτίσει» την ομάδα ο Πορτογάλος τεχνικός. Ο Πέτσκο είναι η πρώτη επιλογή για τη δεξιά πλευρά της επίθεση, με τον Πατσέκο της Λίβερπουλ να ακολουθεί, αν και επιθυμία του νεαρού επιθετικού της Λίβερπουλ παραμένει το ισπανικό πρωτάθλημα. Στο θέμα του μέσου παραμένει πρώτος στη λίστα ο Ράκιτιτς, του οποίου η περίπτωση είναι εξαιρετικά δύσκολη, αλλά και οι Σχάαρς, Ρομαρίκ, ενώ δείχνει να έχει εγκαταλειφθεί η επιλογή του Τεό Γιάνσεν. Ο Κρίστιαν Ροντρίγκες, ο οποίος αγωνίζεται στην Πόρτο και τον ξέρει πολύ καλά ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει μπει τις τελευταίες μέρες στους υποψήφιους στόχους, αφού αν και ακριβός οι «δράκοι» τον παραχωρούν είτε με μεταγραφή, είτε ως δανεικό.

Άνθρωπος των «πρασίνων» είδε τον Ιγκλέσιας στον αγώνα με την ΑΕΚ, με τον αμυντικό μέσο της Λάρισας να λογίζεται ως εναλλακτική περίπτωση, αν δεν ευοδωθούν οι περιπτώσεις από το εξωτερικό.

«Φτηνά» τη γλιτώνουν Καραγκούνης-Λέτο

Με μικρό πρόστιμο αναμένεται να τιμωρηθούν οι Γιώργος Καραγκούνης και Σεμπάστιαν Λέτο για το μεταξύ τους επεισόδιο. Οι δύο ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» θα πληρώσουν ένα ποσό 3.000 ευρώ περίπου.

Νίκος Μάρκου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube