Ο Λευτέρης Κοσμίδης, η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η ομάδα πόλο γυναικών της Βουλιαγμένη πήραν τα βραβεία για τον καλύτερο αθλητή, αθλήτρια και ομάδα αντίστοιχα στην εκδήλωση του ΠΣΑΤ, που έγινε στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του ΣΕΦ. Η Αλεξία Καμμένου πήρε το βραβείο της κορυφαίας προπονήτριας για τις επιτυχίες της με την ομάδα της Βουλιαγμένης.
Ο Λευτέρης Κοσμίδης αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής στις ασκήσεις εδάφους και τερμάτισε μπροστά από τον συναθλητή του Βλάσση Μάρα και τον τζουντόκα Ηλία Ηλιάδη.
«Αφιερώνω τη βράβευσή μου σε όλους του Έλληνες πολίτες, που περνούν δύσκολες στιγμές λόγω της οικονομικής κρίσης. Τους εύχομαι να συνεχίσουν να παλεύουν. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ηλία Ηλιάδη και τον Βλάση Μάρα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που "παίρνω τη σκυτάλη από τον Μάρα, ο οποίος είχε βραβευθεί πέρυσι. Εύχομαι η Πολιτεία να μπορέσει να βοηθήσει την ομοσπονδία μας», δήλωσε ο νεαρός αθλητής.
1. Λευτέρης Κοσμίδης (Ενόργανη Γυμναστική) 1474
2. Ηλίας Ηλιάδης (Τζούντο) 788
3. Βλάσης Μάρας (Ενόργανη Γυμναστική) 658
Η Αλεξάνδρα Τσιάβου επιβραβεύτηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά για τις επιδόσεις της στην κωπηλασία. «Είναι πολύ συγκινητικό το γεγονός ότι βραβεύομαι από τον ΠΣΑΤ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Καμιά φορά νομίζουμε ότι μας ξεχνάτε ως άθλημα, αλλά η κωπηλασία είναι πλέον ένα μεγάλο άθλημα. Θα ήθελα να ήμουν εδώ με το πλήρωμά μου, γιατί κάποιες στιγμές μέσα στη χρονιά αγωνίζομαι και στο διπλό σκιφ», τόνισε.
1. Αλεξάνδρα Τσιάβου (Κωπηλασία) 624
2. Ιουλιέτα Μπουκουβάλα (Τζούντο) 611
3. Βάσω Μιλούση (Ενόργανη Γυμναστική) 479
Τα κορίτσια της Βουλιαγμένης βραβεύτηκαν για την κατάκτηση του Champions Cup για δεύτερη συνεχή χρονιά, καθώς επίσης το Σούπερ Καπ Ευρώπης και το πρωτάθλημα Ελλάδος. Η αρχηγός της ομάδας, Αντι Μελιδώνη, δήλωσε: «Ο επόμενος στόχος μας είναι να... ξανακάνουμε τα ίδια, αφού οι επιτυχίες ανοίγουν την όρεξη. Οι επιτυχίες αυτές δεν ήρθαν τυχαία, είναι αποτέλεσμα κόπων και μεγάλης προσπάθειας. Αυτό που ζητάμε είναι στήριξη από όλους στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, για να φέρουμε κι άλλες επιτυχίες στο μέλλον».
1. Ν.Ο. Βουλιαγμένης (Υδατοσφαίριση γυναικών) 759
2. Εθνική ομάδα ανδρών (Ποδόσφαιρο) 743
3. Αθηναϊκός (Μπάσκετ γυναικών) 734
Οι διακρίσεις για τη Βουλιαγμένη συνεχίστηκαν στο πρόσωπο της Αλεξίας Καμμένου, που βραβεύτηκε ως κορυφαία προπονήτρια. «Οι προπονητές έχουν την ίδια μοίρα, βρίσκονται πάντα υπό αμφισβήτηση, ίσως οι γυναίκες περισσότερο από τους άντρες. Οι επιτυχίες αυτές είναι προσωρινές, η μεγαλύτερη καταξίωση για έναν προπονητή είναι να βρίσκεται στις καρδιές των αθλητών ή αθλητριών του. Αφιερώνω το βραβείο στους συνεργάτες μου και στην κόρη μου, που με έχει στερηθεί πολύ», δήλωσε.
1. Αλεξία Καμένου (Υδατοσφαίριση) 962
2. Τζώρτζης Δικαιουλάκος (Μπάσκετ) 550
3. Γιώργος Αγγέλου (Ενόργανη Γυμναστική) 441
Παράλληλα, τιμήθηκαν ο Στέλιος Γιαννακόπουλος για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και ο Γιώργος Καραγκούνης για τη συμπλήρωση 100 συμμετοχών με την Εθνική ομάδα.
ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
1. Χρήστος Ταμπαξής (Κολύμβηση: 1025)
2. Ευστράτιος Νικολαϊδης (Στίβος: 553)
3. Παύλος Μάμαλος (Αρση Βαρών: 489)
4. Χαράλαμπος Ταϊγανίδης (Κολύμβηση: 409), 5. Γεράσιμος Πυλαρινός (Ξιφασκία με αμαξίδιο: 271), 6. Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης (Στίβος: 235), 7. Γιάννης Κωστάκης (Κολύμβηση: 117), 8. Παράσχος Στογιαννίδης (Στίβος: 109), 9. Αναστάσιος Τσίου (Στίβος: 75), 10. Πασχάλης Σταθεάκος (Στίβος: 71).
ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
1. Μαρία Σταματουλά (Στίβος: 886)
2. Θεοδώρα Μουτσίου (Σκοποβολή: 624)
3. Μαρία Τσάκωνα (Κολύμβηση: 505)
4. Βαλασία Κυργιοβανάκη (Στίβος: 369), 5. Σέμιχα Ριζάογλου (Κολύμβηση: 224), 6. Μαρία Καλπακίδου (Κολύμβηση: 149).
Ειδικά βραβεία
Το έπαθλο ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ, δόθηκε στον Στέλιο Καζάζη, προπονητή της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού, που προστάτευσε τον συνάδελφό του, του Ολυμπιακού, Άντερς Κρίστιανσον, από ακραίες συμπεριφορές οπαδών.
Το έπαθλο ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, στις τρίδυμες αθλήτριες της Συγχρονισμένης Κολύμβησης, Βασιλική-Παγώνα, Αννα-Μαρία και Ειρήνη-Μαρίνα Αλεξανδρή.
Ειδικές βραβεύσεις έγιναν ακόμη στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλια στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, στη Σιγκαπούρη, και συγκεκριμένα στους Μιχάλη Ναστόπουλο και Απόστολο Λαμπρίδη (ασημένιο μετάλλιο στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου), Ζωή Παρασκευοπούλου (ασημένιο μετάλλιο στο διπλό μικτό, μαζί με τον Σλοβένο Ράι, στην Τοξοβολία), Λυδία Νταλαμάγκα και Ελένη Διαμαντή (χάλκινο μετάλλιο στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου), Θοδωρή Χρυσανθόπουλο (χάλκινο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ) και στους Σπύρο Παναγιωταρά, Θόδωρο Τσιλούλη, Μανώλη Τσελεντάκη και Λάμπρο Βλάχο (χάλκινο μετάλλιο στο μπάσκετ), αλλά και στη νεαρή αθλήτρια, μόλις 14 χρονών, της Σκοποβολής, Αννα Κορακάκη, που κατέλαβε την 8η θέση στο αεροβόλο πιστόλι, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε τον Αύγουστο στο Μόναχο και ήταν η μικρότερη σε ηλικία αθλήτρια από τις 89 που μετείχαν στον αγώνα.
Τέλος, τιμητικές διακρίσεις δόθηκαν στον Κριστιάν Καρεμπέ, στο πρόσωπο του οποίου τιμήθηκαν όλοι οι ξένοι άσοι των γηπέδων που ήρθαν στην Ελλάδα για τον φιλικό αγώνα κατά της φτώχιας που θα γίνει αύριο στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης, στον οικοδεσπότη του προαναφερθέντος αγώνα, μεγαλομέτοχο και αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, στον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και γιατρό Λάκη Νικολάου, στον πρωταθλητή της κολύμβησης, Σπύρο Γιαννιώτη, για τις παγκοσμίου επιπέδου επιτυχίες του στο επίπονο αγώνισμα μεγάλων αποστάσεων στην ανοιχτή θάλασσα, στον Όμιλο Ερετών, που είναι ο αρχαιότερος ενεργός αθλητικός σύλλογος στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, στον Αθανάσιο Κριτσινέλη, που έχει φροντίσει για τη διατήρηση σπάνιας συλλογής από δάδες Ολυμπιακών Αγώνων, στον αθλητή της Ιστιοπλοΐας, Γιάννη Μιτάκη, που παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει να επιδείξει σημαντικές διακρίσεις και στη Διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, για την διαχρονικά άριστη συνεργασία με τους αθλητικούς συντάκτες και την πολύπλευρη συνεισφορά του ΣΕΦ στον ελληνικό αθλητισμό.