Από χίλια μύρια κύματα χρειάστηκε να περάσουν η Πόρτο και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ώστε να προκριθούν στον πέμπτο γύρο του πορτογαλικού Κυπέλλου. Οι «δράκοι» επικράτησαν με 1-0 στην έδρα της Μορεϊρένσε της δεύτερης κατηγορίας, στο πλαίσιο του τέταρτου γύρου της διοργάνωσης και πήραν την πρόκριση, περιμένοντας την κλήρωση του επόμενου γύρου. Ο Φαλκάο σημείωσε το νικητήριο γκολ στο 75’, έχοντας μπει ως αλλαγή είκοσι λεπτά νωρίτερα.


Η σύνθεση της Πόρτο: Μπέτο, Σαπουνάρου, Μαϊκόν, Ρολάντο, Εμίλιο Ράφαελ, Μπελούτσι, Γκουαρίν, Μουτίνιο (84' Κάστρο), Χουλκ, Βάλτερ (67' Ρούμπεν Μίκαελ), Ούκρα (56' Φαλκάο)


Όσον αφορά τα «λιοντάρια», επικράτησαν με το ίδιο σκορ της Πάσος Φερέιρα στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» και κατάφεραν να πάρουν το «εισιτήριο». Ο Ντιαλό στο 45' +1' ήταν ο σκόρερ του «χρυσού» τέρματος των κυπελλούχων Ευρώπης του 1964.


Η σύνθεση της Σπόρτινγκ: Ρουί Πατρίτσιο, Ζοάο Περέιρα, Ντανιέλ Καρρίκο, Πόλγκα, Εβάλντο, Ντιαλό (61' Βούκσεβιτς), Αντρέ Σάντος, Πέδρο Μέντες, Βαλντές (93' Σαλέιρο), Λίεντσον (80' Ντιόγκο Σαλομάο), Πόστιγκα


Μεγάλη πρόκριση της Σετούμπαλ στην έδρα της Μαρίτιμο με 2-1. «Άλωσε» την έδρα της Μπέιρα Μαρ η Ακαντέμικα, επικρατώντας με 2-0. Ιστορική πρόκριση για την Ολιανένσε με 1-0 επί της Νασιονάλ στην έδρα της. Έστω και δύσκολα, «πέρασε» από την έδρα της Πορτιμονένσε η Γκιμαράες με 2-1. Άνετη επικράτηση της Ρίο Αβε με 3-0 επί της Φεϊρένσε της δεύτερης κατηγορίας στην έδρα της.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube