Την ένωση των ομοσπονδιών ποδοσφαίρου της Ανατολικής Γερμανίας με τη Δυτική αποφάσισαν να γιορτάσουν με φιλικό αγώνα στο Λέιπνιζ οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές των δύο-τότε- χωρών. Νικητές, όπως και στη μοναδική αναμέτρηση μεταξύ τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1974, οι Ανατολικοί με σκορ 2-1.

Ο Καρλ-Χάιντζ Ρίντλε ήταν αυτός που «άνοιξε» το σκορ στο 38’, ενώ ο Όλαφ Μάρσαλ ισοφάρισε με πέναλτι στο 55’. Ο πρώην στράικερ της Δυναμό Δρέσδης και της Μπάγερ Λεβερκούζεν ήταν και ο σκόρερ του νικητήριου γκολ.

«Όπως φάνηκε προτεραιότητά μας ήταν να το διασκεδάσουμε, αλλά τελικά έγινε ένα εξαιρετικό παιχνίδι ποδοσφαίρου» δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Ουλφ Κίρστεν, ενώ ο προπονητής των νικητών, Έντουαρντ Γκέγερ πρόσθεσε: «Το δεύτερο μέρος προσέφερε μεγάλη αγωνία στους φιλάθλους, οι οποίοι δημιούργησαν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα».

Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube