Λεπτομέρειες απομένουν για τη μετακίνηση του Λοράν Ρομπέρ από τη Νιούκαστλ στη Μπενφίκα. Ο 30χρονος Γάλλος μέσος που αγωνίζεται ως δανεικός στην Πόρτσμουθ θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ετών με τους «αετούς».

«Είναι μια πολύ καλή μεταγραφή και αποτελεί πρόκληση για μένα να αγωνιστώ σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Το γεγονός πως ένας προπονητής σαν τον Ρόναλντ Κούμαν με ήθελε στην ομάδα του ήταν αρκετό για να πειστώ να συνεχίσω την καριέρα μου στη Μπενφίκα», δήλωσε ο Ρομπέρ που διέψευσε πως η αιτία της αποχώρησής του από την Πόρτμουθ ήταν οι κακές σχέσεις του με τον Χάρι Ρέντναπ. «Οι σχέσεις μας ήταν πολύ καλές. Αν κάποιος μπορεί να σώσει την Πόρτσμουθ, αυτός είναι».

Τέλος, δεν έκρυψε πως εξακολουθεί να ελπίζει στην κλήση του στην εθνική ομάδα της Γαλλίας εν όψει Μουντιάλ παρά την πτωτική πορεία της καριέρας του. «Το Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να φαντάζει μακρινό όνειρο για έναν παίκτη σαν εμένα. Αλλά δεν χάνω τις ελπίδες μου. Ακόμη πιστεύω πως μπορώ να προσφέρω στην πατρίδα μου και θα ήθελα να έχω μια ακόμη ευκαιρία για να το αποδείξω», τόνισε ο Ρομπέρ που έχει 9 συμμετοχές και 1 γκολ με τους «τρικολόρ», αλλά δεν έχει αγωνιστεί με το εθνόσημο μετά το 2001.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube