Εύκολο έργο αναμένεται να έχουν Πόρτο και Μπενφίκα, στην 11η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος, μία μόλις εβδομάδα μετά το μεταξύ τους - κατ’ ευφημισμόν - ντέρμπι. Οι μεν «δράκοι» υποδέχονται την νεοφώτιστη και εκ των τελευταίων της βαθμολογίας Πορτιμονένσε, ενώ η Μπενφίκα θέλει να συνέλθει από το στραπάτσο της περασμένης εβδομάδας, φιλοξενώντας την ουραγό Ναβάλ. Ντέρμπι στο Γκιμαράες, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και την περυσινή δευτεραθλήτρια Μπράγκα, δύσκολη έξοδος για τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, στην έδρα της πάντα ισχυρής Ακαδέμικα.


Διαβάστε στο www.sport-fm.gr το preview της 11ης αγωνιστικής στην Πορτογαλία.

Νασιονάλ Μαδέιρα - Μαρίτιμο

Τη νίκη που θα τη διατηρήσει στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας θα κυνηγήσει η Νασιονάλ, η οποία υποδέχεται την απογοητευτική φέτος Μαρίτιμο, που δεν έχει γευτεί ακόμα τη χαρά της εκτός έδρας νίκης. Οι γηπεδούχοι θα κατέβουν με ανεβασμένη ψυχολογία, αφού μετρούν δύο νίκες στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές.

Γκιμαράες - Μπράγκα

Να συνεχίσει την εξαιρετική της πορεία στο φετινό πρωτάθλημα θέλει η Γκιμαράες, η οποία υποδέχεται στο απόρθητο φρούριό της, την αδύναμη εκτός έδρας Μπράγκα. Η πρόσφατη προϊστορία είναι με τους γηπεδούχους (2 νίκες - 1 ισοπαλία στις αντίστοιχες αναμετρήσεις των τριών τελευταίων ετών), με τους φιλοξενούμενους ωστόσο να «καίγονται» για το τρίποντο, αφού προέρχονται από δύο συνεχόμενες ήττες.

Ακαδέμικα - Σπόρτινγκ

Ισόβαθμες με 15 πόντους οι δύο ομάδες, μετά το πέρας των 10 πρώτων αγωνιστικών στην Πορτογαλία. Τα «λιοντάρια» προέρχονται από εντός έδρας ήττα (3-2) από τη δεύτερη Γκιμαράες, ενώ οι γηπεδούχοι θέλουν να πανηγυρίσουν τρίποντο μετά από τις δύο ανεπιτυχείς τελευταίες αγωνιστικές. Η προϊστορία είναι σαφώς υπέρ του συλλόγου της Λισαβόνας, αφού μετρά 3 νίκες και 2 ισοπαλίες στους αγώνες της τελευταίας πενταετίας, έχοντας μάλιστα δεχτεί μόλις ένα τέρμα.

Λεϊρία - Σετούμπαλ

Ντέρμπι μικρομεσαίων αυτό που διεξάγεται το απόγευμα της Κυριακής στο «Μαγκαλιάες Πεσόα»… Η Λεϊρία χρειάζεται τη νίκη για να βάλει από κάτω στη βαθμολογία την προσεχή της αντίπαλο, την ώρα όμως που οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν ηττηθεί εκτός έδρας από την Ουνιάο, τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Από ισοπαλία προέρχονται και οι δύο, στις αναμετρήσεις της 10ης αγωνιστικής.

Ολανένσε - Μπέιρα Μαρ

Άλλο ένα ματς ανάμεσα σε μικρομεσαίους της κατηγορίας… Η Ολανένσε διαθέτει μία από τις δυνατές έδρες της κατηγορίας (3 νίκες - 2 ισοπαλίες) και αυτό θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί και απέναντι στην Μπέιρα Μαρ, η οποία έκανε σεφτέ στις εκτός έδρας νίκες μετά από το διπλό της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στην Μπράγκα. Η… ανύπαρκτη προϊστορία τους την τελευταία πενταετία, δεν αφήνει περιθώρια για τέτοιου είδους προβλέψεις, όπως άλλωστε και η αντιστρόφως ανάλογη πορεία τους, στα τρία πρόσφατα ματς πρωταθλήματος.

Ρίο Άβε - Πάκος Φερέιρα

Ματς κομβικής σημασίας για τη Ρίο Άβε, είναι το εντός έδρας που ακολουθεί κόντρα στην Πάκος Φερέιρα, μία ομάδα θεωρητικά ισοδύναμη και με τους ίδιους στόχους. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, με μόλις μία νίκη σε 10 παιχνίδια, ενώ οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε ελαφρώς καλύτερη (12η), θέλοντας ωστόσο και αυτοί το τρίποντο για να απομακρυνθούν από τις τελευταίες θέσεις. Η προϊστορία μεταξύ των δύο ομάδων είναι μοιρασμένη, με μία ισοπαλία και μία νίκη για την καθεμία, στις αναμετρήσεις της τελευταίας τριετίας, με γηπεδούχο τη Ρίο Άβε.

Μπενφίκα - Ναβάλ

Να διαγράψει το συντομότερο δυνατό την ντροπιαστική πεντάρα της περασμένης αγωνιστικής από την Πόρτο, θέλει η Μπενφίκα, αρχής γενομένης από το ματς κόντρα στην ουραγό Ναβάλ, στο «Ντα Λουζ». Η υπόθεση τίτλος δείχνει να έχει ξεμακρύνει επικίνδυνα, παρά το γεγονός πως το πρωτάθλημα βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο και οι Λουζιτανοί του Ζόρζ Ζεσούς, θέλουν πάση θυσία τη νίκη. Σύμμαχός τους ο κόσμος, αλλά και η εξαιρετική προϊστορία, πέρα από την κάκιστη αγωνιστική κατάσταση των φιλοξενουμένων.

Πόρτο - Πορτιμονένσε

«Γολιάθ» με «Δαυίδ», ή πολλά με λίγα, είναι η αναμέτρηση που κλείνει την αυλαία της 11ης αγωνιστικής, το βράδυ της Κυριακής, ανάμεσα στην πρωτοπόρο και επίδοξη πρωταθλήτρια Πόρτο και την πιο αδύναμη εκτός έδρας ομάδα του πρωταθλήματος, Πορτιμονένσε. Οι «δράκοι» έχουν το απόλυτο των πέντε νικών στο «Ντραγκάο», ενώ προέρχονται από το εμφατικό 5-0 απέναντι στην Μπενφίκα, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι αγνοούν τη χαρά της νίκης, στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής στην Πορτογαλία

Παρασκευή 12/11

22:15

Νασιονάλ Μαδέιρα - Μαριτίμο

Σάββατο 13/11

21:15

Γκιμαράες - Μπράγκα

23:15

Ακαδέμικα - Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Κυριακή 14/11

18:00

Λεϊρία - Σετούμπαλ
Ολανένσε - Μπέιρα Μαρ
Ρίο Άβε - Πάκος Φερέιρα

20:15

Μπενφίκα - Λαβάλ

22:15

Πόρτο - Πορτιμονένσε

Η επόμενη αγωνιστική (26-28/11)

Σετούμπαλ - Ακαδέμικα
Μαρίτιμο - Γκιμαράες
Πάκος Φερέιρα - Ολανένσε
Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Πόρτο
Ναβάλ - Ρίο Άβε
Πορτιμονένσε - Λεϊρία
Μπέιρα Μαρ - Μπενφίκα
Μπράγκα - Νασιονάλ



Επιμέλεια: Ανδρέας Κριαράς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube