Μπορούσαν να ήταν και χειρότερα τα πράγματα για την Ξάνθη… Οι Ακρίτες ήθελαν πάση θυσία τη νίκη, αλλά το μόνο που πέτυχαν, ήταν να πάρουν -μετά κόπων και βασάνων- έναν πόντο από το ματς με τον Ηρακλή (2-2) στα Πηγάδια.

Ο Βάλλας έδωσε το προβάδισμα στην Ξάνθη στο 19ο λεπτό, για να ακολουθήσει ένα εκρηκτικό δεκάλεπτο από πλευράς Ηρακλή, ο οποίος με πρωταγωνιστή τον Πίτου Γκαρσία (έβγαλε δύο ασίστ) και σκόρερ τους Μάρα και Σολτάνι (στο 22' και στο 29' αντίστοιχα) ανέτρεψε το σκηνικό. Με αρκετή δόση τύχης, ο Στιούαρτ διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στο 73’.

Σε τεντωμένο σχοινί εξακολουθεί να βαδίζει η Ξάνθη, αφού οι μόλις επτά πόντοι που έχει συγκεντρώσει έως τώρα την καθηλώνουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.



Νίκη να ‘ναι, κι όπως να ‘ναι…

Καμία ομάδα δεν μπαίνει στο γήπεδο με σκοπό να διεκδικήσει κάτι λιγότερο από τη νίκη, όποιες κι αν είναι οι αντικειμενικές πιθανότητες να πετύχει τον στόχο της. Το έξτρα κίνητρο που είχαν οι δύο ομάδες σήμερα είναι η δεινή τους θέση στην βαθμολογία. Ειδικά για την Ξάνθη, η οποία ξεκίνησε τη σεζόν με στόχο την εξάδα, όμως μέχρι στιγμής απογοητεύει με συνέπεια να βρίσκεται στην τελευταία θέση.

Πίτου θ’ ακούτε… και θα κλαίτε!

Η τακτική «τσούκου-τσούκου-μπολ» που εφάρμοσαν οι Ακρίτες, ήταν προσωρινά αποδοτική, αφού προηγήθηκαν με τον Βάλλα. Και λέμε προσωρινά αποδοτική, γιατί το ξέσπασμα του Ηρακλή, έφερε τα πάνω-κάτω! Με κινητήριο μοχλό τον Πίτου Γκαρσία, ο οποίος έβγαλε δύο πάσες πάρε-βάλε στον κενό χώρο, κάνοντας… μάγκα αρχικά τον Μάρα και εν συνεχεία τον Σολτάνι, ο «Γηραιός» ανέτρεψε το σκηνικό παίρνοντας κεφάλι στο σκορ.

Εμπρός της Ξάνθης παλληκάρια!

Το ψυχωμένο ξεκίνημα της Ξάνθης στο β’ ημίχρονο, προμήνυε θεαματική αλλαγή στην απόδοση των γηπεδούχων, κάτι που στην πράξη δεν αποδείχθηκε. Παρόλο λοιπόν που δεν «έβγαλε μάτια» κατάφερε με αρκετή δόση τύχης να φέρει το ματς στα ίσια, με «δράστη» της ισοφάρισης τον Στιούαρτ.

«Υψηλές» παρουσίες…

Στις κερκίδες βρέθηκε ο κορυφαίος -κατά πολλούς- Έλληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Ο παλαίμαχος άσος του Ηρακλή, Βασίλης Χατζηπαναγής παρακολούθησε τις προσπάθειες των παικτών του «Γηραιού». Στα Πηγάδια βρέθηκε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος, μαζί με τον συνεργάτη του, Ζήση Βρύζα.

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα.



SKODA Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Φλίσκας, Στιούαρτ, Κωστούλας, Βάλλας, Αντεφέμι, Πόι, Μαρσελίνιο (60' Σουάνης), Στρμπα (69' Βασιλακάκης), Έλινγκτον, Μπούγκα (46' Κιντάνα).

Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Τζάγκι, Μπόατενγκ, Μπέρτος.

Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Χοσέμι, Κατσαμπής, Κανακούδης, Ντάνι, Κυριαζής, Πίτου, Μάρα (85' Βέλλιος), Σζοτ (68' Ηλιάδης), Σολτάνι (90+3' Κατσικάς).

Στον πάγκο: Μπαντής, Λίμα, Ρομάν, Βουτσιάς.

Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Κωσταράς (Αιτ/νιας)
Γήπεδο: Πηγάδια





Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube